Pekcan Koşar Kimdir ? -Pekcan Koşar Hayatı-Pekcan Koşar Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda Mavi_Sema tarafından 11 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Pekcan Koşar Kimdir ? -Pekcan Koşar Hayatı-Pekcan Koşar Biyografisi konusu Pekcan Koşar (1936 - 2005)



    [​IMG]

    1936 yılında İstanbul'da doğdu. Güzel Sanatlar Akademisi’ni bitirdi. Tiyatroya Güzel Sanatlar Akademisi’nde amatör olarak başladı. Küçük Sahne’de 1955 yılında “Çayhane” oyunuyla profesyonelliğe adımını attı.
    1958 yılında Oda Tiyatrosu’na girdi; “Misafir”, “Gökteki kaldırımlar”, “Öteki”, “Tapılacak kadın”, “Tersine dönen şemsiye” adlı piyeslerde oynadı. Lale Oraloğlu Tiyatrosu'nun saat 6 temsillerine katıldı.
    1961'de Gong Tiyatrosu’nu kurdu. Engin Cezzar - Gülriz Sururi Topluluğu'nun Küçük Sahne'deki temsillerinde oynadı. Arena Tiyatrosu'nda, Kadıköy Özel Tiyatrosu'nda kısa bir süre bulunduktan sonra 1969 yılında Kent Oyuncuları Tiyatrosu’nda geçti. Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı.
    Filmografi
    Kocamın Nişanlısı (1965)
    Ölüm Tarlası (1966)
    Hüdaverdi (1971)
    Ah Nerede Vah Nerede (1975)
    Dam Üstüne Çul Serelim (1975)
    Tamam Mı Devam Mı (1975)
    Kuvvet Macunu (1975)
    Gelinin Ödü Patladı (1975)
    Sevgili Halam (1975)
    Şeytan Diyor Ki (1976)
    Hammal (1976)
    Özgürlüğün Bedeli (1977)
    Çıplak Vatandaş (1985)
    Rumuz Goncagül (1987)
    Bekarlık Sultanlık mı? (1994)
    Ruhsar (1997)

    gibi çok sayıda sinema filmlerinde ve TV dizilerinde rol aldı ve seslendirme yaptı.
    17 Eylül 2005 sabahı Çınarcık'taki evinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.
     

Bu Sayfayı Paylaş