Nilgün Belgün Kimdir? Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda Mavi_Sema tarafından 17 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Nilgün Belgün Kimdir? Biyografisi konusu Nilgün Belgün Kimdir? Biyografisi



    sinema ve tiyatro oyuncusu




    [​IMG]
    Özel Şişli Lisesi ve İstanbul Belediye konservatuarı Şan ve Tiyatro Bölümü mezunu olan Belgün, 1973'te sanat hayatına atıldı.

    [​IMG]
    İlk olarak Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda deneyim edinen sanatçı, daha sonra Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Levent Kırca Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul gibi topluluklarda çalıştı. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Sanat hayatının dışında, iki kitap yazan ve sosyal etkinliklerde de bulunan Belgün, Türkiye Menopoz ve Osteoporoz Derneği`nde Türkiye genelinde “Kadını Bilinçlendirme” kampanyasında çalışmalar yaptı, Parkinson hastalığıyla ilgili 2 yıl süren sağlık çalışmalarında yer aldı. Önce Star TV, sonra TV 8'de program yaptı. Evli ve iki çocuk annesi.


    [​IMG]
    [​IMG]

    Ödülleri
    1993 - Milliyet Gazetesi Yılın En İyi Tv Komedi Kadın Oyuncusu ödülü.
    2006 - Tiyatro İstanbul, Tepetaklak, Yılın En İyi Komedi Kadın Oyuncusu ödülü.
    2006 - Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesi, Altın Lale Güzel Sanatlar Ödülü, En İyi Tiyatro oyuncusu

    Kitapları
    İçimdeki Kadın, Filika yayınları
    Bir Kadın Bir Erkek, Filika Yayınları (Cengiz Özakıncı ile birlikte)

    Filmografisi
    Çinliler Geliyor - 2006
    Yalancı Yarim - 2006
    Mavi Kolye - 2004
    3. Tür - 2004
    Tatil Aşkları - 2004
    Yabancı Damat - 2004
    Beybaba / Koltuk - 2003
    Büyümüş de Küçülmüş - 2003
    Şeytan Bunun Neresinde - 2002
    Şen Kahkahalar - 2001
    Güz Gülleri - 2001
    Bana Şans Dile - 2001
    Bir Demet Kahkaha - 2000
    Adada Bir Sonbahar - 2000
    Baykuşların Saltanatı - 2000
    Kadınlar Kulübü - 1999
    Hayvanlara Dokunduk - 1997
    Köşe Kapmaca - 1996
    Çiçek Taksi - 1995
    Cümbüş Sokak - 1993
    Bizim Mahalle - 1993
    Bıçkın - 1988
     

Bu Sayfayı Paylaş