Nebahat Çehre [Firdevs Hanım] - Aşk-ı Memnu

'Diğer Yerli Diziler' forumunda Fatma tarafından 29 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

  1. Fatma

    Fatma Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Nebahat Çehre [Firdevs Hanım] - Aşk-ı Memnu konusu [​IMG]

    Doğum Yeri : Samsun
    Doğum Tarihi : 15 Mart 1944
    Eğitimi : Sanat Merkezi
    15 yaşındayken "Türkiye güzeli" seçildi. Fotomodellik ve mankenlik yaparken gelen teklifler üzerine 1962'de sinemada ilk rolünü oynayarak profesyonelliğe adım attı ve kısa sürede bir çok film çevirdi. 1964'te Yılmaz Güney'le tanışarak bir filmde rol aldı, 1966'da iki sanatçı evlendi. Bir süre sinemayı bıraktı. Yılmaz Güney'den boşanınca tekrar kamera önünde yer aldı.

    Filmografisi
    Aşk-ı Memnu
    Yönetmen: Mesude Erarslan 2008 Firdevs
    Dün Gece Bir Rüya Gördüm
    Yönetmen: Ulaş Ak 2006
    Candan Öte
    Yönetmen: Yasemin Türkmenli 2006 Nihan Özüm
    Yadigar
    Yönetmen: Hakan Gürtop 2004 Bülent
    Haziran Gecesi
    Yönetmen: Andaç Haznedaroğlu 2004 Kumru Aydın
    Zalim
    Yönetmen: Faruk Teber 2003
    Gülüm
    Yönetmen: Zeki Ökten 2002 Sevim
    Kardelen
    Yönetmen: Melih Gülgen 2002
    Yeni Hayat
    Yönetmen: Cemal Şan 2001 Asya Zeren
    Yedikuleli Mihriban
    Yönetmen: Selim İleri 1992
    Yaşamak
    Yönetmen: Aram Gülyüz 1988
    Kimlik
    Yönetmen: Melih Gülgen 1988
    Eski Sevdalar Gibi
    Yönetmen: Alev Akakar 1987
    Güneşteki Leke
    Yönetmen: Aydın Sayman 1986
    Kahreden Gençlik
    Yönetmen: Orhan Elmas 1985 Aynur
    Yarış
    Yönetmen: Yavuz Özkan 1975
    Beş Tavuk Bir Horoz
    Yönetmen: Oksal Pekmezoğlu 1974
    Aynı Yolun Yolcusu
    Yönetmen: Turgut Demirağ 1972
    Alçaklar Cehenneme Gider
    Yönetmen: Aram Gülyüz 1972
    Kan Dökmez Remzi
    Yönetmen: Çetin İnanç 1972
    Elmacı Kadın
    Yönetmen: Feyzi Tuna 1971
    İntikam Kartalları
    Yönetmen: Remzi Jöntürk 1971
    Sürgünden Geliyorum
    Yönetmen: Fikret Hakan 1971
    Kaderin Pençesinde
    Yönetmen: Yavuz Figenli 1970
    Ana Gibi Yar Olmaz
    Yönetmen: Ülkü Erakalın 1970
    Ecelin Gölgesinde
    Yönetmen: Turgut İnangiray 1970
    Günahsız Katiller
    Yönetmen: Nazmi Özer 1970
    Müthiş Türk
    Yönetmen: Nuri O. Ergün 1970
    Yaşamak İçin Öldüreceksin
    Yönetmen: Ünsal Aybek 1970
    Adsız Cengaver
    Yönetmen: Halit Refiğ 1970 Altınay
    Fatoş Talihsiz Yavru
    Yönetmen: Nejat Okçugil 1970 Konuk sanatçı
    Namus Fedaisi
    Yönetmen: T. Fikret Uçak 1969
    Nisan Yağmuru
    Yönetmen: Sırrı Gültekin 1969
    Ölüm Şart Oldu
    Yönetmen: Çetin İnanç 1969
    Ringo Vadiler Kaplanı
    Yönetmen: Yılmaz Atadeniz 1969
    Yılan Soyu
    Yönetmen: Ertem Göreç 1969
    Çılgınlar Cehennemi
    Yönetmen: Yücel Uçanoğlu 1969
    Namluda Beş Kurşun
    Yönetmen: Natuk Baytan 1969
    Demir Pençe Casuslar Savaşı
    Yönetmen: Çetin İnanç 1969
    Dikenli Hayat
    Yönetmen: Nişan Hançer 1969
    Kirli Yüzlü Melek
    Yönetmen: Yücel Uçanoğlu 1969
    Sürgünler
    Yönetmen: Savaş Eşici 1969
    Talihsiz Gelin
    Yönetmen: Nazmi Özer 1969
    Yayla Kızı Gül Ayşe
    Yönetmen: Muharrem Gürses 1969
    Zorro Dişi Fantoma'ya Karşı
    Yönetmen: Feridun Kete 1969
    Zorro'nun Kara Kamçısı
    Yönetmen: Feridun Kete 1969
    Zorro Kamçılı Süvari
    Yönetmen: Yılmaz Atadeniz 1969 Maria
    Zorro'nun İntikamı
    Yönetmen: Yılmaz Atadeniz 1969
    Demir Pençe
    Yönetmen: Çetin İnanç 1969 Mine
    Seyyit Han
    Yönetmen: Yılmaz Güney 1968 Keje
    Toprağın Gelini
    Yönetmen: Yılmaz Güney 1968
    Beyoğlu Canavarı
    Yönetmen: Ertem Göreç 1968 Fariha
    Dev Adam
    Yönetmen: İlhan Engin 1968
    Kızıl Maske (2)
    Yönetmen: Tolgay Ziyal 1968 Dıana
    Aşkların En Güzeli
    Yönetmen: Melih Gülgen 1968
    Parmaksız Salih
    Yönetmen: Turgut Demirağ 1968
    Korkusuz Yabancı
    Yönetmen: Uğur Duru 1968
    Hacı Murat Geliyor
    Yönetmen: Natuk Baytan 1968 Nadya
    Pire Nuri
    Yönetmen: Yılmaz Güney 1968 Hacıhüsrevli Melahat
    Malkoçoğlu Kara Korsan
    Yönetmen: Süreyya Duru 1968 Prenses Dominic Elena
    Çirkin Kral Affetmez
    Yönetmen: Yılmaz Atadeniz 1967 Ayşe
    Eşkiya Celladı
    Yönetmen: Remzi Jöntürk 1967
    Balatlı Arif
    Yönetmen: Atıf Yılmaz 1967 Gülşen
    Felaket Kuşu
    Yönetmen: Turgut Demirağ 1967
    Yedi Dağın Aslanı
    Yönetmen: Yılmaz Atadeniz 1966 Alanya
    At Avrat Silah
    Yönetmen: Yılmaz Güney 1966 Alicik
    Kibar Haydut
    Yönetmen: Yılmaz Atadeniz 1966
    Eşrefpaşalı
    Yönetmen: Erdoğan Tokatlı 1966
    Dövüşmek Şart Oldu
    Yönetmen: Nazmi Özer 1966
    Büyük İntikam
    Yönetmen: Hasan Kazankaya 1966
    İntikam Fırtınası
    Yönetmen: Yavuz Figenli 1966
    Yalnız Adam (Kibar Haydut)
    Yönetmen: Yılmaz Atadeniz 1966
    Aslanların Dönüşü
    Yönetmen: Yılmaz Atadeniz 1966 Alangu
    Kırık Hayatlar
    Yönetmen: Halit Refiğ 1965
    Dokuz Canlı Adam
    Yönetmen: Cevat Okçugil 1965
    İçimizdeki Boşluk
    Yönetmen: Orhon M. Arıburnu 1965
    Pişkin Delikanlı
    Yönetmen: Cevat Okçugil 1965
    Silahların Sesi
    Yönetmen: Kemal Kan 1965
    Melek Yüzlü Caniler
    Yönetmen: Şinasi Özonuk 1965
    Kardeş Belası
    Yönetmen: Nuri Akıncı 1965
    Şoförün Kızı
    Yönetmen: Ülkü Erakalın 1965
    Silaha Yeminliydim
    Yönetmen: Kemal İnci 1965 Zeynep
    Dağların Oğlu
    Yönetmen: Yılmaz Atadeniz 1965 Gül
    Dağ Başını Duman Almış
    Yönetmen: Memduh Ün 1964
    Lekeli Aşk
    Yönetmen: Ülkü Erakalın 1964
    Kamalı Zeybek
    Yönetmen: Nuri Akıncı 1964
    Affetmeyen Kadın
    Yönetmen: Osman F. Seden 1964 Leyla
    Kral Arkadaşım
    Yönetmen: Osman F. Seden 1964 Selma
    Çöpçatanlar Kampı
    Yönetmen: Hüsnü Cantürk 1964
    Güzeller Kumsalı :
    Yönetmen: Kemal İnci 1964
    İki Sene Mektep Tatili
    Yönetmen: Yılmaz Atadeniz 1964
    Avanta Kemal
    Yönetmen: Cevat Okçugil 1964
    Bize de mi Numara
    Yönetmen: Seyfi Havaeri 1963
    Çiçeksiz Bahçe
    Yönetmen: Ümit Utku 1963
    İki Vatanlı Kadın
    Yönetmen: Yavuz Yalınkılıç 1963
    Barut Fıçısı
    Yönetmen: Zafer Davutoğlu 1963 Nur
    Sevimli Serseri
    Yönetmen: Muharrem Gürses 1962
    Kanun Kanundur
    Yönetmen: Türker İnanoğlu 1962
    Aşk Bekliyor
    Yönetmen: Ümit Utku 1962
    Gümüş Gerdanlık
    Yönetmen: Ümit Utku 1962
    Meçhule Gidenler
    Yönetmen: Yavuz Yalınkılıç 1962
    Memnu Meyva
    Yönetmen: Nuri Akıncı 1962
    Acı Hayat
    Yönetmen: Metin Erksan 1962 Filiz
    Esir Kuş
    Yönetmen: Ümit Utku 1962
    Yaban Gülü
    Yönetmen: 1961
     
  2. Google

    Google Özel Üye

    paylaşım için teşekkürler....
     

Bu Sayfayı Paylaş