Mahir Günşiray Kimdir?-Mahir Günşiray Hayatı-Mahir Günşiray Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda Mavi_Sema tarafından 11 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Mahir Günşiray Kimdir?-Mahir Günşiray Hayatı-Mahir Günşiray Biyografisi konusu Mahir Günşiray (1960 - .... )



    [​IMG]
    Sinema Sanatçısı Orhan Günşiray'ın oğlu olan Mahir Günşiray 10 Ağustos 1960 tarihinde İstanbulda Doğdu.
    Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Devlet Konservatuarı, Tiyatro Bölümü mezunudur. Leeds Universitesi, The Workshop Theatre'da yüksek lisans yapıp, Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü'nde sanatta yeterlik yapmıştır.
    Bursa Devlet Tiyatrosu, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Tiyatro Stüdyosu, Theatre an der Ruhr (Almanya), Tiyatro Ti ve Tiyatro Oyunevi'nde çalışan sanatçı, ayrıca sinema ve dizi filmlerde de rol almış, Samuel Beckett'in "Film" adlı video filmini yönetmiştir (1985).
    1987'den bu yana çeşitli üniversite ve özel eğitim kurumlarında (özel tiyatrolar) eğitmenlik yapmakta, halen kurucularından olduğu Tiyatro Oyunevi'nde çalışmaktadır.
    Rol aldığı bazı oyunlar
    Yalnızlıklar
    Tol
    Döne Döne
    Gavara
    Evlenme
    Unutmak
    Efrasiyabın Hikayeleri
    Osnalı Dram Kumpanyası
    Ceza Kolonisinde
    Hikaye-i Don Kişot
    Hizmetçiler
    Kan Kardeşler
    Adam Adamdır
    Getto
    Bernarda alba'nın Evi
    Cimri
    Filmografisi
    Bıçak Sırtı - 2008
    Mahşer- 2007
    Gitmek - 2007
    Kaybolan Yıllar - 2006
    Sağır Oda - 2006
    Seni Çok Özledim - 2005
    Ayışığı Neredesin - 2004
    Çaylak - 2003
    Parçalanma - 1998
    Yer Çekimli Aşklar - 1995
    Avrenos'un Müşterileri - 1995
    Metamorfoz - 1992
    Sarı Tebessüm - 1992
    Seni Seviyorum Rosa - 1992
    Kaldırım Serçesi - 1989
    Ayaşlı ve Kiracıları - 1989
    Baharın Bittiği Yer - 1989
    Dudaktan Kalbe - 1988
    Bebek - 1979
    Oğlum Oğlum - 1965
     

Bu Sayfayı Paylaş