LevenT KırCa, LevenT KırCa Kimdir?, LevenT KırCa Hakkinda Hersey

'Biyografi & Otobiyografi' forumunda NeslisH tarafından 12 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

  1. NeslisH

    NeslisH Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    LevenT KırCa, LevenT KırCa Kimdir?, LevenT KırCa Hakkinda Hersey konusu Levent Kırca, (d. 1950, Samsun). Türk tiyatro ve sinema oyuncusu.

    İlk kez 1964'de Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı.
    Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı.
    Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!,
    Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.

    1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı.
    Hodri Meydan Topluluğu adlı tiyatro grubunu kurdu. Eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi.
    Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 17 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı.
    İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.

    1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı.


    Oynadığı Bazı Tiyatro Oyunları
    Ateşin Düştüğü Yer
    Toros Canavarı
    Kadıncıklar
    Üç Baba Hasan
    Sefiller
    Güzel Ve Çirkin
    Oyun Nasıl Oynanmalı

    Filmografi Ağa Kızı, 2004
    (Oyuncu : Osman Ağa-Hasan Ağa rolünde)
    Kendini Bırak Gitsin, 2004
    Şeytan Bunun Neresinde, 2002

    (Oyuncu ve yönetmen)
    Son, 2001 (Oyuncu, senarist ve yönetmen)
    Ölürsün Gülmekten, 2000
    Mavi Muammer, 1985
    (Oyuncu : Muammer rolünde)
    N'Olacak Şimdi?, 1979
    (Oyuncu: Orhan rolünde)
    Altın Şehir, 1978
    (Oyuncu : Ökkeş rolünde)
     

Bu Sayfayı Paylaş