Lale Yavaş (Lale Yavaş Kimdir? - Lale Yavaş Hakkında)

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda Mavi_Sema tarafından 23 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Lale Yavaş (Lale Yavaş Kimdir? - Lale Yavaş Hakkında) konusu
    [​IMG]

    Gerçek Adı : Türkan Lale Yavaş

    Doğum Yeri : Yurt Dışı
    Doğum Tarihi : 1978
    Eğitimi : Akademi
    Türk kökenli İsviçreli oyuncu





    Lale Yavaş, Türkiye kökenli bir ailenin kızı olarak Zürih'te dünyaya geldi. Bern Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Müzik ve Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra Alles Wird Gut, Ben İsviçreli Bir Bankacıydım ve Imbissness adlı filmlerde rol aldı. 2005 yılında Alman birinci kanalı ARD'de gösterilen Zeit der Wünsche (Dilekler Zamanı) adlı iki bölümlük televizyon filmindeki performansından dolayı çok sayıda olumlu eleştiri aldı. Türkiye'den Almanya'a işgöçü bağlamında bir aşk hikâyesinin anlatıldığı bu filmdeki başarısı, Adolf Grimme Ödülü ve Alman Sat1 televizyon kanalı tarafından verilen "sinematik yeni yetenek" ödülünü almasını sağladı. Yavaş, 2006 yılında ise ünlü Lüksemburglu yönetmen Andy Bausch'un Deepfrozen filminde, Peter Lohmeyer ile birlikte başrolü üstlendi.



    Sanatçı, sinema filmlerinin yanı sıra, Alman televizyon sinemacılığında önemli bir yeri olan "Tatort" adlı polisiye dizilerde de rol alıyor. Yavaş, 2005 yılından beri, Saarländischer Rundfunk kanalı tarafından hazırlanan Tatort dizilerinde, komiser Maximilian Brückner ve Gregor Weber ile birlikte çalışan alımlı adli tıp doktoru Rhea Singh'i canlandırıyor.



    Seçilmiş Filmografisi 2003: Imbissness
    2005: Zeit der Wünsche
    2005: Tatort (dizi)
    2006: Tod eines Keilers
    2006: Der Letzte Zug
    2006: Deepfrozen
    2008: Hatırla Sevgili (dizi-Zeynep)
    2009: Kasaba (dizi - Yağmur)
     

Bu Sayfayı Paylaş