Kurbağa Kermit Kimdir - Kurbağa Kermit Çizgi Film Kahramanı

'Masal Kahramanları' forumunda KaRDeLeN tarafından 28 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

  1. KaRDeLeN

    KaRDeLeN Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Kurbağa Kermit Kimdir - Kurbağa Kermit Çizgi Film Kahramanı konusu Kurbağa Kermit Kimdir - Kurbağa Kermit Çizgi Film Kahramanı - Kurbağa Kermit


    Kurbağa Kermit, bir Muppet Show karakteridir. Yaratıcısı Jim Henson tarafından ilk kez 1955 yılında sunuldu. Bu Henson'ın en bilinen ve meşhur kukla karakteridir. 1990 yılındaki ölümüne dek Kermit'e Jim Henson hayat verdi, daha sonra bu görevi Steve Whitmire devraldı.
    Kermit ilk olarak 1955 yılında beş dakikalık bir kukla programı olarak Sam and Friends adlı dizide gösterildi. Kermit'in prototipi, Henson'ın annesinin eski bir pardesüsünden üretildi, göz olarak da iki adet pinpon topu kullanıldı. Onun bir kurbağa kuklası olarak ilk nitelendirilmesi ise Hey Cinderella adlı filmle beraber 1969 yılında olmuştur.

    1969 yılında Susam Sokağı programında yer alarak geniş kitlelerce bilinir hale gelmiştir. Yer aldığı The Muppet Show dahil olmak üzere bazı dizi ve filmlerde çeşitli şarkılar da söyledi ve popüler hale geldi.
    1979 yılında ABD televizyonlarının meşhur şovu Johnny Carson 'a konuk sanatçı olarak katıldı.

    Kermit, Muppet Show karakterlerinin Walt Disney şirketine satışına dek The Jim Henson Company'nin maskotu olarak kaldı.
    [​IMG]


    Filmografi

    Hey, Cinderella! (1969) (TV)
    The Frog Prince (1972) (TV)
    The Muppet Musicians of Bremen (1972) (TV)
    Emmet Otter's Jug-Band Christmas (1977) (TV)
    The Muppet Movie (1979)
    The Great Muppet Caper (1981)
    The Muppets Take Manhattan (1984)
    Follow That Bird (1985)
    A Muppet Family Christmas (1987) (TV)
    The Muppets at Walt Disney World (1990) (TV)
    The Muppet Christmas Carol (1992)
    Muppet Treasure Island (1996)
    Muppets from Space (1999)
    Kermit's Swamp Years (2002) (Video)
    It's a Very Merry Muppet Christmas Movie (2002) (TV)
    The Muppets' Wizard of Oz (2005) (TV)
    Extreme Makeover Home Edition (2005) (TV)
     

Bu Sayfayı Paylaş