Kimyasal Bağlar Test Soruları ve Cevap Anahtarı

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda DeMSaL tarafından 30 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

  1. DeMSaL

    DeMSaL Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Kimyasal Bağlar Test Soruları ve Cevap Anahtarı konusu atomla ilgili test soruları - memlilerle ilgili sorular - kimya dersi test soru ve cevapları


    1-Aşağıda kimyasal bağlarla ilgili verilenlerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

    I .Ametal atomları arasında kovalent bağ vardır.

    II .Atomlar yük bakımından kararlı hale geçerken kimyasal bağ oluştururlar

    III. İyonik yapılı bileşiklerin sulu çözeltileri elektrik akımını iletirler.

    A) yalnız I B) I , II

    C) I , III D) I , II , III

    2-Aşağıda atom numarası ve elektron sayısı verilen atomlardan hangisi anyon halindedir ?

    Atom No Elektron sayısı

    A) 18 18

    B) 16 18

    C) 11 10

    D) 3 2

    3- CxH8 + YO2 ______ 3CO2 +ZH2O

    Denkleştirilmiş tepkimesine göre X ,Y ,Z kat sayıları kaçtır?

    X Y Z

    A) 3 1 4

    B) 5 2 1

    C) 2 3 4

    D) 3 5 4

    4-Magnezyum oksijenle tepkimeye girdiğinde magnezyum oksit bileşiği oluşuyor. tepkimeye giren magnezyum 24 gram oluşan bileşik 40 gram olduğuna göre tepkimeye giren oksijenin ürüne oranı nedir?

    A) 1,2 B) 0,8

    C) 0,4 D) 0,2

    5-

    I .İyonik veya kovalent yapılı olması

    II .Sulu çözeltilerinin elektrik akımını iletmeleri

    III. Turnusol kâğıdının rengini değiştirmesi

    Yukarıda verilenlerden hangileri tuzların ortak özelliklerindendir ?

    A) yalnız I B) yalnız III

    C) I ve II D) II ve III

    6-

    I .Riboz

    II .Fosfat

    III .Adenin

    IV .Timin

    Yukarıda verilen moleküllerden hangileri hem DNA hem de RNA de kullanılır ?

    A) I ve III B)II ve III

    C)I ve IV D) I , III , IV

    7-Otçul memeliler aldıkları besinlerde bulunan selülozu parçalayamaz memelilerin sindirim kanalında yaşayan bir bakteri türü selülozu parçalayarak memeliye glikoz sağlar.

    Aşağıdakilerden hangisi verilen olayla benzerlik gösterir ?

    A)Sivri sineklerin insan kanını emmesi

    B)Fasulye bitkisi ile köklerinde yaşayan azot bakterileri

    C)Köpek balıklarının parçaladıkları besinlerle beslenen küçük balıklar

    D)İnsanda deri altına yerleşerek sulu ve kaşıntılı yaralara sebep olan mantarlar

    8-I . CO2

    II .O2

    III. Enerji

    Yukarıdakilerden hangisi fotosentez sırasında bitki tarafından

    Hem üretilir hem de tüketilir ?

    A) yalnız III B)Yalnız I

    C) II ve III D) I , II , III

    9-Dişi arı larvaları sütle beslenirlerse kraliçe arı polen tozuyla

    beslenirlerse işçi arılar oluşur bu olay hangisi ile açıklanır ?

    A)Evrim

    B)Doğal seleksiyon

    C)Modifikasyon

    D)Adaptasyon

    10-Bir hücre arka arkaya iki mitoz bir mayoz bölünme geçirirse

    kaç hücre meydana gelir ?

    A) 16 B) 8

    C) 4 D) 2


    CEVAP ANAHTARI

    1-D 2-B 3-D 4-C 5-C 6-B 7-B 8-A 9-C 10-A
     

Bu Sayfayı Paylaş