Kara Sırtlı Çakal Hakkında Bilgi ve Resimler

'Kedi ve Köpekler' forumunda Mavi_inci tarafından 10 Mart 2011 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_inci

    Mavi_inci Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Kara Sırtlı Çakal Hakkında Bilgi ve Resimler konusu Kara Sırtlı Çakal Hakkında Bilgi
    Kara Sırtlı Çakal Resimleri


    Kara Sırtlı Çakal



    [​IMG]



    Kara sırtlı çakal (Canis mesomelas)


    * Bilimsel sınıflandırma

    * Alem: Animalia (Hayvanlar)
    * Şube: Chordata (Kordalılar)
    * Sınıf: Mammalia (Memeliler)
    * Takım: Carnivora (Etçiller)
    * Alt takım: Caniformia (Köpeğimsiler)
    * Familya: Canidae (Köpekgiller)
    * Oymak: Canini (Asıl köpekler)
    * Cins: Canis
    * Tür: C. mesomelas
    * Binominal adı Canis mesomelas, (Schreber 1775)

    [​IMG]




    Sahile yakın yaşayıp, ayı balığı yavruları ile beslenen kara sırtlı çakallar




    Kara sırtlı çakal (Canis mesomelas), Afrika'nın savanalarında yaşayan, köpekgiller familyasından bir tür ve burada en sık rastlanan çakaldır
    . Gümüş sırtlı çakal olarak da bilinir.

    Özellikler


    Çakal belirgin olarak, alt tarafındaki paslı-kırmızıdan altın-sarıya varan post rengine aaaat oluşturan, kayraçtaşı grisi sırt rengiyle karekterize olmuştur
    .. Vücut ağırlığı 10 kg'dır.
    Uzunluğu yaklaşık 90 cm tutar ve buna ilave 35 cm uzunluğunda kuyruk gelir
    Yaşam alanı

    Stepler ve yarı çöller habitat oluşturur
    . Kara sırtlı çakal aşırı, kurak bölgelerde de hayatta kalabilir. Coğrafi olarak birbirinden ayrı iki bölgede yaşar. Bunlardan biri Tanzanya, Kenya, Somali ve Etiyopya'yı kapsar. Diğeri ise Güney Afrika, Namibya, Botswana ve Zimbabwe'dedir.

    Yaşam tarzı


    Kara sırtlı çakallar aile grupları halinde yaşarlar
    . Alfa çift sürüye liderlik eder ve çiftleşirler . Bir batında ortalama dört yavru dünyaya gelir.

    Çakalın beslenmesi çok yönlüdür
    . En yeni araştırmalar göre, besinlerinin %50'si düz kanatlı ve kın kanatlı gibi büyük böceklerden oluşur ancak fare, kuşyumurtası, kertenkele ve kimi zaman bitkisel besin de yerler. Çakalın olağanüstü uyum yeteneği onun çok sayıda, bölgelere göre değişen davranış biçimi geliştirmesini sağlar. Doğu Afrika'da bu çakallar altın çakallar gibi, aslanceylan doğumlarını beklemek konusunda uzmanlaşmışlardır.. En başta Namibya olmak üzere Güney Afrika'da kara sırtlı çakallar, kendilerine yaşam alanı olarak sahili seçerler. Burada ayı balığı kolonisine yakın yaşayıp bunların gençleri ve yeni doğmuş yavruları ile beslenirler.
    Çakallar belli şartlar altında yetişkin bir zıplayan antilopu (Antidorcas marsupialis) avlayabilirler
    Afrika'nın güney bölgelerinde bazı kara sırtlı çakallar, köylere ve şehirlere yakın, çöp atılan yerlere yerleşirler. Kuzu ve yavru keçilere saldırırlar.

    Vikipedi, özgür ansiklopedi
     

Bu Sayfayı Paylaş