Jonathan Rhys Meyers Kimdir - Jonathan Rhys Meyers Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 5 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Jonathan Rhys Meyers Kimdir - Jonathan Rhys Meyers Biyografisi konusu Jonathan Rhys Meyers Kimdir - Jonathan Rhys Meyers Resimleri - Jonathan Rhys Meyers Biyografisi - Oyuncu Jonathan Rhys Meyers



    Jonathan Rhys Meyers (d. 27 Temmuz 1977 Dublin, İrlanda) Altın Küre ödülü sahibi İrlandalı oyuncu.

    [​IMG]

    İlk yılları [değiştir]

    Bir yaşındayken ailesi memleketleri olan County Cork'a taşındı. Üç yaşlarındayken babası onları terketti. On altı yaşında okuldan atıldı. Sokaklarda serserilik yaparken halka açık havuzlardan birinde bir casting ajansı tarafından keşfedildi. İlk rolü "War of Buttons" adında bir tv filmindeydi. Oyunculuk kariyerine başladığında kendilerini terkeden babasının soyadı yerine annesinin kızlık soyadı olan Rhys Meyers i seçti.
    Oyunculuk kariyeri [değiştir]

    1994'te A Man of No Importance isimli filmde kısa bir rolü vardı. İlk başrolünü 1996 yılı yapımı bağımsız bir film olan Disappearance of Finbar da oynadı. 1996'da İrlanda'nın tarihi kahramanlarından Michael Collins'i anlatan Neil Jordan 'ın yönettiği aynı adlı filmde Collins'in katilini oynadı. Asıl büyük çıkışını glam devi David Bowie'den esinlenen Brian Slade karakterini canlandırdığı Velvet Goldmine ile yaptı. Ayrıca bu filmdeki bazı şarkıları kendisi seslendirdi. BBC nin kült mertebesine ulaşan fantastik dizisi Gormenhgasttaki sadist ve kötü ruhlu aşçı Skeerpike ile kariyerini sağlamlaştırdı.

    CBS in mini dizisi Elvis ile 2006 da En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre kazandı. Showtime ın yeni mini dizisi The Tudors'ta VIII. Henry rolünde oynadı. The Tudors ile tekrar Altın Küre'ye aday oldu.

    2007 içinde post-prodüksiyonu tamamlanan 2 yeni filmi (August Rush ve The Children of Huang-Shi) vizyona girecek. 2006 kış ve 2007 bahar koleksiyonlarında Versace erkek kreasyonlarının ve 2007 de ise Hugo Boss'un reklam yüzü oldu.
    Kişisel hayatı [değiştir]

    Londra'da, Los Angeles'ta ve Fas'ta birer evi var ama çoğunlukla Londra da yaşıyor. Aralarında Toni Collette , Estella Warren, Scarlett Johansson un da bulunduğu pek çok sevgilisi oldu.
    Filmografi [değiştir]

    * A Man of No Importance (1994)
    * The Killer Tongue (1996)
    * The Disappearance of Finbar (1996)
    * Michael Collins (1996)
    * Samson and Delilah (1996)
    * The Tribe (1996)
    * The Maker (1997)
    * Telling Lies in America (1997)
    * The Governess (1998)
    * Velvet Goldmine (1998)
    * The Loss of Sexual Innocence (1999)
    * B. Monkey (1999)
    * Ride with the Devil (1999)
    * Titus (1999)
    * Gormenghast (2000)
    * Prozac Nation (2002)
    * Tangled (2002)
    * Happy Now (2002)
    * The Magnificent Ambersons (2002)
    * Bend It Like Beckham (2002)
    * The Tesseract (2002)
    * Octane (2002)
    * I'll Sleep When I'm Dead (2003)
    * The Emperor's Wife (2003)
    * The Lion in Winter (2003)
    * Vanity Fair (2004)
    * Alexander (2004)
    * Elvis (2005)
    * Match Point (2005)
    * Mission: Impossible III (2006)
    * The Tudors (2007)
    * Brontë (2007)
    * Toussaint (2007)
    * August Rush (2007)
    * The Children of Huang Shi (2007)
    * From Paris With Love (2010)
    * The Tudors (2010) Tv Dizisi

    En İyi Aktör - Mini dizi veya TV filmi
    2005 Elvis

    Satellite Ödülü, En İyi Aktör - Mini dizi veya TV filmi
    2005 Elvis
     

Bu Sayfayı Paylaş