Johannes Brandrup (Johannes Brandrup Kimdir? - Johannes Brandrup Hakkında)

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda Mavi_Sema tarafından 30 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Johannes Brandrup (Johannes Brandrup Kimdir? - Johannes Brandrup Hakkında) konusu Johannes Brandrup

    [​IMG]

    Johannes Brandrup (d. 7 Ocak 1967 Frankfurt ** Main, Almanya) Alman sinema, TV dizisi ve tiyatro oyuncusdur.
    Cobra 11 adlı TV dizisinin ilk sezonunda Frank Stolte karakterini canlandırdı. Bu dizide sadece bir sezon oynayan Johannes Brandrup, yeni bölümlerinin çekiminde bu rolde daha fazla oynamak istemedi ve diziden ayrıldı. Oyunculuk kariyerinde bunun dışında "Wilde Jahren- Vahşi Yıllar" filminde umutsuz bir genç ve "Gigolo - bei Anruf Liebe" filminde ise bir jigolo ve "Tatort" filminde şüpheli bir katil karakterleri vardır. Ayrıca "Wolf" adındaki polisiye filmdeki performansı da önemli rollerinden biridir.
    Johannes Brandrup, "Alarm für Cobra 11"deki rolüyle en iyi aktör kategorisinde Golden Lion (Altın Aslan) ödülüne aday gösterildi. Bunun dışında 2004 yılında İtalyan Rai televiziyonu için oynadığı "Al di là delle frontiere" adlı TV dizisinde canlandırdığı karakter ile iki adet ödül kazanmıştır


    Filmografisi

    • 2004 : Liebe in der Warteschleife : Thomas
    • 2004 : Ein Mann zum Vernaschen : Christian
    • 2003 : Rosamunde Pilcher - Gewissheit des Herzens : Richard
    • 2003 : Vier Küsse und eine E-Mail : Kai
    • 2001 : Crociati : Richard
    • 2000 : Wie angelt man sich seinen Chef ? : Hoffmann
    • 1999 : Rosamunde Pilcher - Klippen der Liebe : Ben
    • 1998 : Gigolo - Bei Anruf Liebe : Daniel Matzen
    • 1996 : Sünde einer Nacht : Roger Seifert
    • 1996 : Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei : Frank Stolte (1995-1996)
    Tiyatro oyunları
    • Blood Knot - Altes Theater Heilbronn (Berliner Logentheater) (2007)
    • Jedermann - Freilichtspiele Schwäbisch Hall (2006)
    • BlutKnoten Theater DerDasDie Berlino (2005)
    • Erbarmen! Zu spät! Frankenstein Festival Weimar (1998)
    • Kafka Projekt Marstall - Bayerisches Staatsschauspiel
    • Projekt Michael Degen Deutsches Theater Göttingen (1992)
     

Bu Sayfayı Paylaş