Hint Şebeği Özellikleri Resimleri

'Diğer Hayvanlar' forumunda SeLeN tarafından 9 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Hint Şebeği Özellikleri Resimleri konusu Rhesus Maymunu Hakkında - Hint Şebeği Yaşam Alanı - Hint Şebeğinin Özellikleri



    Hint Şebeği
    Korunma durumu: Neredeyse tehdit altında (NT)
    [​IMG]

    Bilimsel sınıflandırma
    Alem: Animalia (Hayvanlar)
    Şube: Chordata (Kordalılar)
    Sınıf: Mammalia (Memeliler)
    Takım: Primates (Primatlar)
    Familya: Cercopithecidae
    Cins: Macaca
    Tür: M. mulatta
    Binominal adı
    Macaca mulatta
    Zimmermann, 1780
    Diğer adları
    Rhesus maymunu, Al yanaklı şebek
    Hint şebeğinin yayılım alanı


    Hint şebeği (Macaca mulatta), köpeksi maymunlar (Cercopithecidae) familyasının en iyi bilinen türlerinden biridir.

    Eski Latince adının ilk iki harfinden oluşan Rh kısaltması, bugün kan gruplarında sık duyduğumuz Rh faktörünün adında yaşamaktadır.


    Özellikleri

    Yetişkin erkekler ortalama 53 cm boyunda ve 7.7 kilo ağırlığında olurlar. Dişiler daha küçüktür, ortalama 47 cm boy ve 5.3 kilo ağırlıktadırlar. Bu şebek türünün boz ya da kahverengi bir postu ve pembemsi yüzleri vardır. Kuyruk uzunluğu ortalama 20.7 ila 22.9 cm olur. Genelde ömürleri 25 yıldır.
    Yaşam şekli

    Hint şebekleri otlaklar, orman ve dağların 2500 metreye kadar olan yerlerinde yaşayabilirler. İyi yüzerler ve yüzmeye bayılırlar. Hint şebekleri bazen sürü olarak şehirlerin içine kadar girip evlerden yiyecek çalarlar. Bu sebeple bu hayvanlar bazı yerlerde zararlı hayvan olarak kabul görür.

    Çok iyi ağaca tırmanırlar, hepçil hayvanlardır. Meyve, yaprak, kök, kabuklu yemiş, böcek ve küçük hayvanlarla beslenir. Bu maymunların yanaklarının içini yiyecekle doldurmaları onların daha çok yiyecek toplamalarına yardımcı olur.
    Dağılımı

    Bu türün yayılım alanı Afganistan'ın tamamı, Hindistan'ın kuzeyi ve Çin'in güneyini kapsar.
     

Bu Sayfayı Paylaş