Hayat Bilgisi Test Soruları ve Cevapları

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda SeLeN tarafından 26 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Hayat Bilgisi Test Soruları ve Cevapları konusu 2.sınıf hayat bilgisi testi - 2.ci sınıf hayat bilgisi test soruları ve cevapları

    1) Bayrak neyin sembolüdür?

    a)Bağımsızlığın b) Savaşın c)Başbakanın d ) TBMM ‘nin

    2 ) Kurtuluş Savaşını niçin yaptık?

    a)Düşmanları yurdumuzdan çıkarmak için
    b)Yeni topraklar almak için
    c)Komşu ülkelere yardımcı olmak için

    3 ) Atatürk hangi savaşta milletine önderlik etti?
    a)Birinci Dünya Savaşında b)İkinci Dünya Savaşında
    c)Kurtuluş Savaşında d ) Kore Savaşında

    4 ) Yolculuk sırasında aşağıdakilerden hangisini yapmalıyız?
    a.) Yaşlılara, sakatlara, çocuklu bayanlara yer vermeliyiz.
    b.) Şoförle konuşmalıyız.
    c.) Pencereden baş ve kolumuzu çıkarmalıyız.

    5 ) Trafik işaret ve levhalar ne işe yarar?
    a. ) Sokağımızı güzelleştirir. b )Yol durumu hakkında bilgiler verir.
    c.) Oyun alanlarını gösterir. d ) Kaldırımı gösterir

    6 ) Bitkiler toprağa nasıl tutunurlar?
    a)Gövde ile b)Yaprak ile c)Kök ile d)Çiçek ile

    7 )Aşağıda hangi davranış yanlıştır?
    a)Yurdumuzu ağaçlandıralım b)Canlıları koruyalım
    c)Çiçekleri Koparmayalım d)Çevreyi kirletelim

    8 )Dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesinden aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
    a ) Yıl b )Aylar c ) Mevsimler d ) Gece-gündüz

    9 )Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi kelime gelmeli?
    Gözümüzün ortasında......... bulunur.

    a ) Kirpik b ) Göz kapağı c ) Göz bebeği d ) Gözlük



    10 ) Aşağıdakilerden hangisi Atatürk İlkelerinden değildir?
    a)Cumhuriyetçilik b)Milliyetçilik c ) Değişimcilik d)Laiklik


    Cevaplar:

    1)a 2) a 3)c 4)a 5)b 6)c 7) d 8)d 9)c 10)c


    alıntı
     
  2. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    2.sınıf hayat bilgisi testi - hayat bilgisi test soruları ve cevapları

    1. Bayrağın en önemli özelliği aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Bağımsızlığımızın sembolü ve milletimizin işareti olmasıdır.
    b)Bayrağın al renkli olması.
    c)Bayrak üzerinde ay ve yıldız olması

    2. Savaş,sel,yangın,deprem ve salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara hangi kuruluş yardım eder?
    a)Yeşilay b)Türk Hava Kurumu c)Kızılay

    3. Yurdumuzun,milletimizin bağımsızlığını,onurunu,varlığını anlatan marşımızın adı nedir?
    a)İstiklal Marşı b)Çanakkale Marşı c)Okul Marşı

    4. Yeteri ve uygun besinler almamıza ne denir?
    a)Sağlıklı ve dengeli beslenme. b) Şişmanlama c) Beslenme.

    5. Bulaşıcı hastalıklara yakalanmamak için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
    a) Spor yapmalıyız b)Aşı olmalıyız c)Çok yemek yemeliyiz.

    6. İlk yardımı kimler yapmalıdır?
    a)Büyüklerimiz b) Sağlıklı olanlar c) İlkyardım bilgisi olanlar

    7. Saçların görevi nedir?
    a) Başımızın dik durmasını sağlar b)Başımızı sıcak ve soğuktan korur c) Hastalıktan korur

    8. Şehir içinde çalışan otobüslere, yolcuların inip – bindiği yer aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Durak b)Otogar c)Terminal

    9. Otobüs ile durak arasında bir ilişki vardır.Uçak ile aşağıdakilerden hangisi arasında böyle bir
    ilişki kurulabilir?
    a) İstasyon b) Liman c)Hava Alanı

    10. Trafik ışıklarının anlamları hangi seçenekte doğru olarak eşleştirilmiştir?
    a) Yeşil----- geç b) sarı-------bekle c) Yeşil------geç
    sarı-------dur yeşil—hazırlan sarı----hazırlan
    kırmızı—hazırlan kırmızı—geç kırmızı---dur

    11. Mektup zarfının üzerinde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
    a) Ad ve Soyadı b) Adres c) İmza

    12. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    a) Başkasının mektubunu açıp okumalıyız.
    b) Başkasının telefonunu dinlememeliyiz.
    c) Telefonla kısa ve öz konuşmalıyız.

    13. Aşağıdakilerden hangisi muhabirin görevlerindendir?
    a)Olaylar hakkında bilgi toplamak b)Olayların çekimini yapmak c)Olayların sunuculuğunu yapmak

    14. Yurt içindeki ve yurt dışındaki haberleri ayrıntılı olarak yayımlayan araçlara ne denir?
    a) Fotoğraf b) Kişisel iletişim araçları c) Kitle iletişim araçları

    15. Göz sağlığını korumak için aşağıdakilerden hangisini yapmalıyız?
    a)Televizyonu çok yakından izlemeliyiz.
    b)Okurken ışığın soldan gelmesine dikkat etmeliyiz.
    c)Az ışıkta okuyup yazmalıyız.



    CEVAP ANAHTARI


    1) A 2) C 3) A 4) A 5) B 6) C 7) B 8) A
    9) C 10) C 11) C 12) A 13) A 14) C 15) B


    alıntı
     

Bu Sayfayı Paylaş