Halkla İlişkilerin Tanımı Test Soruları ve Cevapları

'Açık Öğretim AÖF' forumunda SeLeN tarafından 26 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Halkla İlişkilerin Tanımı Test Soruları ve Cevapları konusu halkla ilişkiler nedir - halkla ilişkilerin tanımı test soruları - halkla ilişkiler soru ve cevapları

    1. Bir işletme ile hedef kitlesi arasında karşılıklı iletişimi, anlayışı oluşturmaya ve sürdürmeye yardımcı yönetim fonksiyonuna ne ad verilir?

    a. Reklam
    b. Halkla ilişkiler
    c. Kişisel satış
    d. Pazarlama
    e. Gazetecilik

    2. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler sürecini oluşturan (RACE) kavramlardan biri değildir?

    a. Araştırma
    b. Eylem
    c. İletişim
    d. Değerleme
    e. Pazarlama

    3. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerin uygulama alanlarından biri değildir?

    a. Medya ilişkileri
    b. Duyurum
    c. Konu yönetimi
    d. Aile ilişkileri
    e. Hükümet ilişkileri

    4. Aşağıdakilerden hangisi reklamın özelliklerinden biri değildir?

    a. Reklamın kitle iletişim araçlarında kullanılması garantilidir.
    b. Reklam iç hedef kitleye hitap eder.
    c. Reklam düzenlidir.
    d. Reklamda kitle iletişim araçlarına ücret ödenir.
    e. Reklamın temel amacı ürünleri ve hizmetleri satmaktır.

    5. Halkın bir girişim, bir düşünce ya da bir grupla ilişkilerini etkilemek amacıyla olaylar yaratmak ya da olayları biçimlendirmek için gösterilen sürekli ve tutarlı çabaya ne ad verilir?

    a. Propaganda
    b. Halkla ilişkiler
    c. Lobicilik
    d. Duyurum
    e. Reklam

    6. Tüketicilerin ihtiyaç, istek, ilgi ve çıkarları doğrultusunda şirketin ve ürünlerin kimliklerini belirleme, güvenilir bilgi ve iletişim aracılığıyla tüketimi ve tüketici doyumunu teşvik eden planlama, uygulama ve değerlendirme programlarını kapsayan bir sürece ne ad verilir?

    a. Lobicilik
    b. Konu yönetimi
    c. Pazarlama amaçlı halkla ilişkiler
    d. Finansal halkla ilişkiler
    e. Medya ilişkileri

    7. Belirli bir siyasi konuda değişim sağlamak ya da böyle bir değişimi engellemek için kamu karar mekanizmasını etkilemeye yönelik planlı çalışmalara ne ad verilir?

    a. Lobicilik
    b. Duyurum
    c. Pazarlama
    d. Reklam
    e. Danışmanlık

    8. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama karmasındaki 5 P’den birisi değildir?

    a. Ürün
    b. Fiyat
    c. İkna
    d. Tutundurma
    e. Dağıtım-yer

    9. Bir işletmenin tüm iletişim etkinliklerinin koordine edildiği sürece ne ad verilir?

    a. Reklam
    b. Danışmanlık
    c. Satış teşviki
    d. Propaganda
    e. Bütünleşik pazarlama iletişimi

    10. Halkla İlişkiler uzmanları ve gazetecilere ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

    a. Gazetecinin amacı, hedef kitlesini objektif bilgilendirmektir.
    b. Halkla ilişkiler uzmanının amacı, hedef kitlesini bilgilendirmek, ikna ve motive etmektir.
    c. Halkla ilişkiler uzmanı hedef kitlesine sadece tek bir medya ile seslenir.
    d. Gazeteciler hedef kitlelerine görev yaptıkları medya ile seslenir.
    e. Halkla ilişkiler uzmanları gazetecilerin ve gazetelerin desteği olmaksızın duyurum yapamazlar.


    Cevap Anahtarı

    1. b

    2. e

    3. d

    4. b

    5. a

    6. c

    7. a

    8. c

    9. e

    10. c


    alıntı
     

Bu Sayfayı Paylaş