Hücre ve Canlılar Sınav Soruları ve Cevapları

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda SeLeN tarafından 20 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Hücre ve Canlılar Sınav Soruları ve Cevapları konusu fen ve teknoloji dersi sınav soruları - biyoloji test soruları ve cevapları

    1-) I. Hücre içi madde iletimi yapma

    II. Kalıtsal madde taşıma

    III.Enerji üretme

    IV.Sitoplazma içindeki en büyük yapıdır

    Yukarıdaki özelliklerden hangisi veya hangileri hücre çekirdeğine aittir?

    A) Yalnız II B) II,III C) II,IV D) I,II,IV



    2-)Bitki ve hayvan hücrelerinde bulunan organellerle ilgili olarak hangi seçenekte verilen bilgiler doğrudur?

    Hayvan hücresi Bitki hücresi

    A) Sentrozom yok var

    B) Plastit yok var

    C) Mitokondri var yok

    D) Hücre duvarı var yok



    3-)Hücre içinde oksijenli solunumu hangi organel yapar?

    A) Stoma B) Mitokondri C) Kloroplast D) Kromoplast



    4-)X ;Mikroplara karşı vücudu koruma

    Y ; Hücrelere oksijen taşıma

    Z ; Kanın pıhtılaşmasını sağlama

    Yukarıda görevleri belirtilmiş kana ait yapılar aşağıdakilerden hangisinde doğrudur?

    X Y Z

    A) Akyuvar Alyuvar Kan pulcukları

    B)Kan pulcukları Alyuvar Akyuvar

    C) Akyuvar Kan pulcukları Alyuvar

    D) Alyuvar Akyuvar Kan pulcukları



    5-) I. Yutak

    II. Akciğer

    III.Nefes borusu

    IV. Burun

    Solunum olayında havanın izlediği yol aşağıdakilerden hangisinde doğru sıralanmıştır?

    A) IV ,II, I, III B) III, II, IV, I C) II, III, I, IV D) IV, I, III, II



    6-) Kulağın dengemizi sağlamada görevli kısmı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Salyangoz B) Östaki borusu C) Yarım daire kanalları D) Oval pencere



    7-)Yüklü iki cisim arasındaki elektriksel kuvvet nasıl artırılır?

    A) Cisimlerin arasındaki uzaklık arttırılır B) Cisimlerin yükleri arttırılır

    C) Cisimlerin yükleri azaltılır C) Cisimlerin yükleri ve aralarındaki uzaklık azaltılır



    :cool: Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A)Aynı yükler birbirini çeker B)(+)ve (-) olmak üzere iki cins elektrik yükü vardır

    C)Durgun elektrik sürtünme sonucu oluşur D)Elektriklenmiş cisimler hafif cisimleri çeker



    9-)Biri (+) yüklü ,diğeri nötr iki küre birbirine dokundurulduğunda kürelerin son yük durumu nasıl olur?

    A) Her ikisi de nötr olur

    B) Yükleri değişmez

    C) Her ikisi de (+) yüklü olur

    D) Biri (-) diğeri (+) yüklü olur



    10-)Bir iletkenin direnci aşağıdakilerden hangisine bağlı değildir?

    A) İletkenin cinsine

    B) İletkenin kesit alanına

    C) İletkenin boyuna

    D) İletkenin iki ucu arasındaki gerilime



    Cevaplar

    1-C, 2-B , 3-B , 4-A ,5-D , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-D


    alıntı
     

Bu Sayfayı Paylaş