Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkelerde Girişimcilik Testi

'Açık Öğretim AÖF' forumunda SeLeN tarafından 29 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkelerde Girişimcilik Testi konusu girişimcilik test soruları - sosyal hizmetler bölümü dersleri - girişimcilik sınav soruları - girişimcilik test soruları ve cevapları

    1. Aşağıdakilerden hangisi girişimliği etkileyen koşullardan biri değildir?

    a. Finansal koşullar
    b. Ticari ve hukuki altyapı
    c. Eğitim
    d. Devlet politikaları ve programları
    e. Nüfus yapısı

    2. Gelişmiş ülkelerde girişimciliğin ortaya çıkışını ve gelişimini yaratan en önemli koşul aşağıdakilerden hangisidir?

    a. Piyasa ekonomisi
    b. Gelir dağılımındaki adaletsizlik
    c. Nüfus yoğunluğu
    d. Tasarrufların azlığı
    e. Vergi oranlarının yüksekliği

    3. Aşağıdakilerden hangisi girişimcilerin finansman kaynakları arasında yer almaz?

    a. Aile bireyleri
    b. Bankalar
    c. Finans kuruluşları
    d. Sermaye piyasaları
    e. Uluslararası Çalışma Örgütü

    4. ABD’de girişimcilere finansal destek sağlamada en önemli kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?

    a. Küçük İşletmeler İdaresi
    b. İşletmecilik Kurumu
    c. Küçük Sermaye Birliği
    d. KOSGEB
    e. Eurotech

    5. Aşağıdakilerden hangisi girişimciliğin gelişmesine ortam hazırlayan ticari ve hukuki altyapı şartlarından biri değildir?

    a. Şirketlerin işleyişiyle ilgili düzenlemeler
    b. Rekabet yasaları
    c. Çalışma yasaları
    d. Fikri mülkiyet haklarıyla ilgili yasal düzenlemeler
    e. Sermaye yardımları

    6. Dünyada girişimlik eğitimi konusunda lider kabul edilen ülke aşağıdakilerden hangisidir?

    a. İngiltere
    b. ABD
    c. Fransa
    d. Türkiye
    e. Almanya

    7. Aşağıdakilerden hangisi inkübatörlerin girişimlere sağladıkları desteklerden biri değildir?

    a. İş yeri mekânı
    b. Ortak kullanımda olan cihazlar
    c. Sermaye
    d. Yönetim desteği
    e. Danışmanlık

    8. Aşağıdakilerden hangisi gelişmekte olan ülkelerin makro ekonomik özelliklerinden biri değildir?

    a. Düşük gelir
    b. Dengesiz gelir dağılımı
    c. Yüksek tasarruf oranı
    d. Düşük yatırım oranı
    e. İşgücü başına düşük sermaye donanımı

    9. Aşağıdakilerden hangisi dışa dönük sanayileşme stratejisinin kuramsal dayanağını oluşturur?

    a. Karşılaştırmalı üstünlükler kuramı
    b. İthal ikamesi
    c. Gelirler politikası
    d. İhracat kısıtlaması
    e. Vergi oranlarının azaltılması

    10. Aşağıdakilerden hangisi dışa dönük sanayileşme stratejisinde uygulanan başlıca politikalardan biri değildir?

    a. Reel faiz uygulaması
    b. Gerçekçi kur
    c. İthalat kolaylıkları
    d. İhracat kısıtlamaları
    e. Kamunun ürettiği mal ve hizmetlere reel fiyat uygulaması

    Cevap Anahtarı

    1. e

    2. a

    3. e

    4. a

    5. e

    6. b

    7. c

    8. c

    9. a

    10. d


    alıntı
     

Bu Sayfayı Paylaş