Gani Rüzgar Şavata (Gani Rüzgar Şavata Kimdir? - Gani Rüzgar Şavata Hakkında)

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda DeMSaL tarafından 24 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

  1. DeMSaL

    DeMSaL Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Gani Rüzgar Şavata (Gani Rüzgar Şavata Kimdir? - Gani Rüzgar Şavata Hakkında) konusu Gani Rüzgar Şavata (Gani Rüzgar Şavata Kimdir? - Gani Rüzgar Şavata Hakkında)


    Gani Rüzgar Şavata
    Vikipedi, özgür ansiklopedi


    Gani Rüzgar Şavata (d. 1 Eylül 1960, Malatya) Kürt sinema yönetmeni, oyuncu.


    Sanat hayatına tiyatro ile başlayan ve 18 yılını bu dalda geçiren Şavata, Malatya Şehir Tiyatrosu'nda çalıştı. 1993 yılında sinemada oyuncu olarak yer aldı. Altı yıl sonra ilk yönetmenlik deneyimini yaşayan sanatçı, ayrıca sekiz filmin senaryosunu yazarak iki filme de yapımcı olmuştur.

    Filmografisi

    Oyuncu:
    • Aura 2006
    • Kenger (2) - 2005
    • Kenger - 2005
    • Azad - 2002
    • Dumanlı Yol - 2002
    • Kardakiler - 2001
    • Dumanlı Yol - 2001
    • Dava / Doz - 2001
    • Tutku Suçları - 2000
    • Mezar Kurtları - 2000
    • Karlar Eriyince - 2000
    • Ozanlar Yaylası - 2000
    • Sınır - 1999
    • Gülün Bittiği Yer - 1998
    • Cinayet Var - 1998
    • Böyle mi Olacaktı - 1997
    • Drejan - 1996
    • Ölümün Ağzı - 1996
    • İnsanlık Suçu - 1994
    • Deliler Kudurunca - 1994
    • Adı Osman - 1994
    • Dönüş - 1994
    • Komşular - 1993


    Yönetmen:
    • Kenger - 2005
    • Kenger 2 - 2005
    • Memleket Hikayeleri - Kevengin Yolları - 2005
    • Azad - 2002
    • Dumanlı Yol - 2002
    • Dumanlı Yol - 2001
    • Dava / Doz - 2001
    • Sınır - 1999
    Senaryo:
    • Kenger - 2005
    • Kenger 2 - 2005
    • Memleket Hikayeleri - Kevengin Yolları - 2005
    • Dumanlı Yol - 2002
    • Kardakiler - 2001
    • Dumanlı Yol - 2001
    • Dava / Doz - 2001
    • Deliler Kudurunca - 1994
     

Bu Sayfayı Paylaş