Güney Amerika Deniz Ayısı (Arctocephalus australis) - Güney Amerika Deniz Ayısı Bilgi

'Akvaryum - Balık Dünyası' forumunda Mavi_Sema tarafından 12 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Güney Amerika Deniz Ayısı (Arctocephalus australis) - Güney Amerika Deniz Ayısı Bilgi konusu [​IMG]

    Güney Amerika deniz ayısı (Arctocephalus australis), denizaslanıgillerfamilyasının, Güney deniz ayıları (Arctocephalus) cinsine mensup bir türdür. (Otariidae)
    Konu başlıkları




    • 1 Özellikleri
    • 2 Dağılım
    • 3 Nüfus gelişimi
    • 4 Literatur
    • 5 Kaynak
    Özellikleri

    Erkekler 190 cm boyda olup, 200 kg. ağırlığa ulaşabilirler. Dişiler ise 140 cm boy ve 50 kg. ağırlık ile çok daha küçüktürler. Dişileri açık-kahverengi bir posta sahipken, bu renk erkeklerde siyah-boz olup boyunları ise dikkat çekici bir şekilde yelelidir. Falkland Adaları'ndaki alt türü, Güney Amerika ana kıtasındakilere oranla daha küçüktür.

    Dağılım

    Güney Amerika deniz ayısı iki alt tür olarak dağılım gösterir. A. a. gracilisPeru'dan Şili'ye ve Arjantin'den Brezilya'ya kadar Güney Amerika'nın sahillerinde yaşar. Buna karşın A. a. australis Falkland Adaları sahillerinde görülür.
    Bu hayvanlar kayalık sahilleri tercih ederler ve kamp yerlerine ulaşmak için dik eğimlerin altından kalkabilecek durumdadırlar. Sıklıkla, güneşin yakıcı etkisinden kaçmak için mağaralarda dinlenirler.

    Nüfus gelişimi

    Deniz ayıları bütün sahillerde yüzyıllar boyunca fok avcıları tarafından öldürülmüşlerdir. Örnek olarak 1940lı yıllarda Peru sahili boyunca sadece kırk deniz ayısı vardı. O zamandan beri çıkarılan koruma kanunlarıyla zamanımızda orada yeniden 20.000 deniz ayısı yaşar. 40.000 deniz ayısı Şili sahillerinde yaşarken, 3.000 Arjantin sahillerinde ve 15.000 Falkland Adaları'nda bulunur. Ancak en sağlıklı olan 200.000'den fazla hayvanı kapsayan Uruguay sahillerindeki kolonilerdir. Uruguay, deniz ayılarının konrtollü bir avına izin verildiği tek ülkedir. Güney Amerika'nın diğer tüm ülkelerinde bu deniz ayısı türü, sıkı koruma altındadır.


    Dağılım


    [​IMG]

    Literatur


    • Ronald M. Nowak: Walker's Mammals of the World. Johns Hopkins University Press, 1999 ISBN 0801857899
    Kaynak

    Almanca Vikipedi'deki 18 Nisan 2007 tarihli Südamerikanischer Seebär maddesi
     

Bu Sayfayı Paylaş