Felicity Huffman Kimdir - Felicity Huffman Biyografisi

'Biyografi & Otobiyografi' forumunda SeLeN tarafından 14 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Felicity Huffman Kimdir - Felicity Huffman Biyografisi konusu Felicity Huffman Kimdir - Felicity Huffman Resimleri - Felicity Huffman Biyografisi - Yazar Felicity Huffman



    Felicity Huffman (d. 9 Aralık 1962) Emmy, Altın Küre ve SAG ödülü sahibi Amerikalı yazar, oyuncu. Ayrıca 2005 yılında Transamerica filmindeki rolü ile En İyi Kadın Oyuncu Oscarı'na aday gösterilmiş, bu dalda Altın Küre ödülünü kazanmıştır. Desperate Housewives dizisinde canlandırdığı Lynette Scavo karakteri ile Emmy ve SAG ödüllerini almıştır.

    Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'ne katılması için akademiden davet aldı. Oyuncu William H. Macy ile evlidir ve iki çocukları vardır.

    Filmografi

    * 1988: Things Change - The Wheel of Fortune Girl
    * 1990: Reversal of Fortune - Minnie
    * 1991: Golden Years - Terry Spann
    * 1993: The X-Files - Dr. Nancy Da Silva
    * 1995: Hackers - Prosecuting Attorney
    * 1997: The Spanish Prisoner - Pat McCune
    * 1999: Magnolia as Cynthia
    * 2003: House Hunting - Sheila
    * 2004: Raising Helen - Lindsay Davis
    * 2004: Christmas with the Kranks- Merry
    * 2005: Transamerica - Sabrina 'Bree' Osbourne
    * 2007: Georgia Rule - Lilly
    * 2008: The Politician's Wife
    * 2008: Phoebe in Wonderland
     

Bu Sayfayı Paylaş