En vahŞİ kedİ

'Kedi ve Köpekler' forumunda Fatma tarafından 18 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

  1. Fatma

    Fatma Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    En vahŞİ kedİ konusu EN VAHŞİ KEDİ

    [​IMG]
    [​IMG]

    Nesli Tehlikede: (LR) IUSN
    Sınıfı: Memeli
    Takımı: Carnivora
    Erkek: 50-70 kg.
    Dişi: 45-60 kg
    Yaşadığı yer: Kuzey ve Güney Amerika
    Yaşam Süresi: 15-16 yıl
    Yediği Hayvanlar: Geyik ve antilop türleri, yaban domuzu ve diğer hayvanlar


    En Vahşi kedi: Puma
    Puma, en saldırgan kedi türlerinden biri olarak bilinir. Bugün vahşi doğada varlığını sürdüren büyük kedilerden biri olan puma (Felis Concolor) daha çok Amerika kıtasında yaşar.
    Pumalar; Güney Kanada'nın güneyinden Güney Amerika'nın güneyindeki Patagonya'ya kadar olan alanda bulunuyorlar. Adaptasyon yeteneği çok yüksek olan bu hayvanlar Jaguarlar azaldığından bu yana ABD içinde yaşayan en büyük kediler.

    Oturdukları yerden 12 metre yükseğe kadar atlayabilen pumalar ağaca çıkma uzmanı ve dünyadaki kedigiller içinde en hızlı ikinci kedi olma özelliğine sahip. Kendi ağırlığının 8-9 katı bir hayvanı yere serebilen pumalar dünyanın en kuvvetli kedisi olarak da biliniyor. Doğduklarında mavi olan gözleri giderek sarı-yeşile dönüyor.
    Diğer kedi türleri gibi kükremiyor aksine çıkardığı ses inleyen bir kadın sesine benzetiliyor. Pumalar mırlayan tek büyük kedi olma özelliğini de taşıyor.
    Yaşam alanları giderek daralan pumalar da diğer vahşi hayvanlar gibi nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya
     

Bu Sayfayı Paylaş