Cildinize Yag Ile Bakim Yapin - 'Yağ'lı Güzellik Sırları

'Güzellik & Bakım' forumunda NeslisH tarafından 3 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

  1. NeslisH

    NeslisH Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Cildinize Yag Ile Bakim Yapin - 'Yağ'lı Güzellik Sırları konusu [​IMG]

    Her ne kadar kozmetik endüstrisi teknolojik gelişmelerin nimetlerinden faydalansa da, kadınlar bitkilerin doğal etkilerinden vazgeçmek niyetinde değil.

    Aromaterapik yağlar, bitkisel formüller ve karışımlar geleneksel güzellik uygulamaları olarak her zaman aklımızın bir köşesinde duruyor.

    Yüz için aromaterapik yağların oranının, genel olarak bitkisel taşıyıcı yağ içinde yaklaşık yüzde 2 olması öneriliyor. Tercihen gece hafif masaj uygulaması ile yapılıyor ve bütün gece etki göstermesi için bırakılıyor. Taşıyıcı yağlar olarak ise şunlar tavsiye ediliyor:

    Tatlı badem yağı: Klasik masaj yağı, serinletici ve besleyici özellikleriyle tüm deri tipleri için ve her yaş için uygun. Hassas ve kuru ciltler için özellikle tavsiye ediliyor.

    Jojoba yağı: Amerikan yerlileri tarafından kullanılan antik bir tedavi yağı. Aslında tam bir yağ değil. Meksika çalılıklarından çıkan bir likit balmumu denebilir. Saç kürü olarak, deri hastalıkları ve boğaz iltihaplarında kullanılıyor. Her tip deriye uygun ve çok iyi penetre oluyor; vitamin ve mineral içeriyor, okside olmaması önemli bir özelliği. Yaz için ise 4 faktör güneş koruyucusu.

    Fındık yağı: Kuru ve yaşlı ciltler için bilhassa uygun. Fındık aroması içeriyor.

    Zeytinyağı: Gerek estetik gerekse deri yönünden en tanınmış yağ. Yenileyici, besleyici ve iltihap önleyici özellikleri var. Doğal E vitamini içeriyor, kuru ve çatlamış ciltlere özellikle uygun...

    Soya: Doymamış yağ asitleri içeriyor, gece kremi hazırlamada avokado yağı ile karıştırılabiliyor.

    Buğday tohumu yağı: Tonik, elastikiyet verici, nemlendirici, besleyici, yenileyici özellikleri var. Karotenoid içeriyor, doyamamış yağ asitleri D ve E vitamini bakımından oldukça zengin. Kuru, opak ve yaşlı ciltlere bilhassa uygun. Doğal bir antioksidan. Oldukça ağır bir yağ, başka bir yağa yüzde 15 oranında eklemek uygun olur.
     

Bu Sayfayı Paylaş