Cevat Kurtuluş Kimdir?-Cevat Kurtuluş Hayatı-Cevat Kurtuluş Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda Mavi_Sema tarafından 12 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Cevat Kurtuluş Kimdir?-Cevat Kurtuluş Hayatı-Cevat Kurtuluş Biyografisi konusu Cevat Kurtuluş (1922 - 1992)



    [​IMG]

    20 Haziran 1922 yılında Ankara'da doğdu. Gençlik yıllarında Ankara'da Opera korosunda çalışmış, 40'lı yıllarda gazinolarda taklit yaparak ünlenmiştir. 1947'de İstanbul'a gelerek filmlerde rol almaya başladı. İlk filmi 1947 yapımı Kerim'in Çilesi idi. Özellikle mimiklerle beslenen oyunculuğu ile, 60'lı ve 70'li yıllarda çok sayıda filmde irili ufaklı roller aldı. Yeşilçam filmlerindeki 'aptal uşak' kompozisyonunun yaratıcısı ve temsilcisi oldu. 80'lerde az sayıda filmde ve Gülünüz Güldürünüz gibi bazı TV programlarında yer aldı.
    1992'de geçirdiği kalp krizi sonrasında öldü.
    Filmografi
    Kerim'in Çilesi 1947
    Üçüncü Selim'in Gözdesi 1950
    Yak Bir Sigara 1960
    Zorlu Damat Bülent 1962
    Küçük Beyin Kısmeti 1963
    Son Tren 1964
    Tophaneli Osman 1964
    Afilli Delikanlılar
    Meyhaneci Agop 1964
    Tatlı Sert 1963
    Şeker Gibi Kızlar 1965
    Ava Giden Avlanır 1965
    Eli Maşalı 1966
    İki Yabancı 1966
    Çıtkırıldım 1966
    Hayri Bey 1966
    Şaşkın Hafiye Killing'e Karşı 1967
    Fantoma İstanbul'da Buluşalım 1967
    Hapishane Gelini 1968
    Kahveci Güzeli 1968
    Aşk Yarışı 1969
    Bana Derler Fosforlu 1969
    Ayşecik'le Ömercik 1969
    Acı ile Karışık Rıza 1969
    Kezban Roma'da 1970
    Arım, Balım, Peteğim 1970
    Cafer Bey 1970
    Küçük Hanımın Şoförü 1970
    Fadime 1970
    Fatoş Talihsiz Yavru 1970
    Yavrum 1970
    Yumurcağın Tatlı Rüyaları 1971
    Vahşi Çiçek 1971
    Keloğlan Aramızda 1971
    Bebek Gibi Maşallah 1971
    Fadime Cambazhane Gülü Veli 1971
    Belanın Kralı 1971 (Cafer)
    Keloğlan Ve Yedi Cüceler 1971
    Gülüm, Balım, Çiçeğim 1971
    Ali Baba Kırk Haramiler 1971
    Gönül Hırsızı 1971
    On Küçük Şeytan 1971
    İşte Deve İşte Hendek 1971
    Oyun Bitti 1971
    Elveda Meyhaneci 1972
    Sezercik Aslan Parçası 1972
    Üç Sevgili 1972
    Uşak Veli 1973
    Yedi Evlat İki Damat
    Emrullah 1973
    Muhteşem Hırsız 1973
    Özleyiş 1973
    Atını Seven Kovboy 1974
    Yumurcak / Veda 1974
    Gel Gardaş Gel 1974
    Çam Sakızı 1974
    Şenlik Var 1974
    Hayat Bayram Olsa
    Kazım'a Bak Kazım'a 1975
    Acele Koca Aranıyor 1975
    Deli Deli Tepeli 1975
    Pembe panter
    Caferin Babası 1975
    Alemin Keyfi Yerinde 1975
    Ah Nerede Vah Nerede 1975
    Tokmak Nuri 1975
    Vur Davula Tokmağı 1975
    Hababam Git Hababam Gel 1975
    Şimdi Yavrum Şimdi 1975
    Sevgili Halam 1975
    Kadınlar Hayır Derse 1975
    Evcilik Oyunu 1975
    Bitmeyen Şarkı 1976
    Sıralardaki Heyecan 1976
    Hamza Dalar Osman Çalar 1976
    Şoför Mehmet 1976
    Zühtü (I) 1976
    Analar Ölmez 1976 (aşçı)
    Ne Umduk Ne Bulduk 1976
    Aslan Bacanak 1977
    Bizim Kız 1977
    Babanın Evlatları 1977
    Gülünüz Güldürünüz (TV) 1977
    Sarhoş 1977
    Senin Olmaya Geldim 1980
    Akıllı Deliler 1980
    Görgüsüzler 1982
    Hasan 1982
    Buyurun Cümbüşe 1982
    Gırgıriyede Büyük Seçim 1984
    Karımı Gördünüz mü? 1984
    Hodja fra Pjort 1985
    Sevgi Damlacıkları 1985
    Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni 1990
    Karanlık Sular 1994
     

Bu Sayfayı Paylaş