Biyoloji Örnek Yazılı Soruları

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda DeMSaL tarafından 30 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

  1. DeMSaL

    DeMSaL Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Biyoloji Örnek Yazılı Soruları konusu kimyasal tepkimeler - proteinlerle ilgili test soruları - hücre ile ilgili testler - biyoloji dersi testleri


    1) Bir kimyasal tepkimede aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmez?

    a) Kütle miktarları korunur

    b) Atom sayıları korunur

    c) Hacim miktarları korunur

    d) Atomların cinsleri korunur

    Doğru Cevap:C

    2) Fermantasyon sonucu aşağıdakilerden hangisi oluşmaz?

    a) Oksijen

    b) CO2

    c) ATP

    d) Etil alkol

    Doğru Cevap:A

    3) Aşağıdakilerden hangisi biyoteknolojinin kullanım alanlarından değildir?

    a) Adli tıp

    b) Kriminoloji

    c) Psikoloji

    d) Sistematik

    Doğru cevap: C

    4) Proteinlerin yapısında aşağıdaki elementlerden hangisi bulunmaz?

    a) Azot

    b) Karbon

    c) Demir

    d) Oksijen

    Doğru cevap:C

    5) Hücre içinde ATP sentezi ile görevli organel aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Ribozom,

    b) Mitokondri

    c) Koful

    d) Golgi aygıtı

    Doğru cevap: B

    6) Aşağıdakilerden hangisinin fazlalığı glikoz yapımını artırır?

    a) Ribozom

    b) Kloroplast

    c) Golgi aygıtı

    d) Endoplazmik retikulm

    Doğru cevap: B

    7) Aşağıdakilerden hangisi düzenleyici besin gruplarından değildir?

    a) Protein

    b) Su

    c) Madensel Tuzlar

    d) Vitamin

    Doğru Cevap:A

    8) Hücre içindeki genetik bilgiler dölden döle hangisi ile taşınır?

    a) Koful

    b) Sentrozom

    c) Kromozom

    d) Hücre zarı

    Doğru Cevap:C

    9) Aşağıdakilerden hangisi mutasyon sonucu oluşmaz?

    a) Dil yuvarlaması

    b) Göz rengi

    c) Altı parmaklılık

    d) Güneşin ten rengini değiştirmesi

    Doğru Cevap.D

    10) DNA da bulunup RNA da bulunmayan organik baz aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Adenin

    b) Guanin

    c) Sitozin

    d) Timin

    Doğru cevap .D
     

Bu Sayfayı Paylaş