Arda Kural Kimdir?

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda Mavi_Sema tarafından 25 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Arda Kural Kimdir? konusu Arda Kural (Arda Kural Kimdir? - Arda Kural Hakkında)
    [​IMG]
    1980 yılında Yalova'da doğdu Liseyi Yalova Endüstri Meslek Lisesi'nde okudu. Kocaeli Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü bitirdi.2 yıl dramaturji ve sinema eleştirmenliği eğitimi aldı. 1999’da kendi kurduğu Tiyatroroman Tiyatrosunda profesyonel oldu, bu tiyatroda ve daha sonra kurduğu Siyah Oyuncular Tiyatrosunda kendi yazdığı Belirtisiz Nesneler, Ben Değil Kendim, Dokuz Köyden Kovulmak, Siyah Mizah ve Aşk gibi oyunlarda rol aldı. Kral TV’de VJ’lik yaptı. İlk 1999’de Eyvah Kızım Büyüdü dizisinde Altay rolüyle kamera karşısına geçti, ve bu dizide Leonardo Di Caprio benzerliğiyle tanındı. İkinci çıkışı 2005’de Emret Komutanım dizisinde Posta Ferit rolüyle oldu. Kişiliği

    Her zaman durgun ve ağırbaşlı tavırlarıyla dikkat çekti. Verdiği röportajlarda Leonardo Di Caprio'ya benzerliğiyle tanınmasından rahatsız olduğunu belirten Kural, işinde en iyisi olmak istediğini ve canlandırmak istediği karakter'in Truva filmindeki Aşil karakteri olduğunu belirtti. Koç burcu ve burcunun özelliklerini taşıyor. Aşka inanmıyor ancak sevginin var olduğunu düşünüyor. Bugüne kadar özel hayatıyla gündeme gelmeyip her zaman işiyle ekranlarda olan yakışıklı ve başarılı oyuncu senaryo denemeleri yapıyor ve bu piyasaya yönetmen olarak devam etmek istediğini söylüyor.

    Filmografisi

    * Eyvah Kızım Büyüdü [1999] - [Altay]
    * Şemsi Paşa Pasajı [2000]
    * Kuzenlerim [2000] - [Oğuz]
    * Lise Defteri [2003] - [Ediz]
    * Çınaraltı [2004] - [Kenan]
    * Düşenin Dostu [2004]
    * Canım Benim [2004]
    * Beşinci Boyut [2005] - [Mehmet]
    * Beyza'nın Kadınları [2005] - [Naim]
    * Emret Komutanım [2005] - [Posta Ferit]
    * Banyo [2005]
    * Sahne [2006]
    * Kaptan [2007] - {Yavuz]
    * Kelebek Çıkmazı [2007] - [Selim]
    * Çok Özel Tim [2007]

    [​IMG]
     

Bu Sayfayı Paylaş