Alicia Keys Kimdir - Alicia Keys Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 10 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Alicia Keys Kimdir - Alicia Keys Biyografisi konusu Alicia Keys Kimdir - Alicia Keys Resimleri - Alicia Keys Biyografisi - Alicia Keys Hakkında





    Alicia Keys Frankfurt, Hesse, Almanya'da sahnede (2002).
    Genel bilgiler
    Doğum adı Alicia J. Augello-Cook
    Lakabı Lellow
    Doğum 25 Ocak 1981 (1981-01-25) (30 yaşında)
    Manhattan, New York City, New York, ABD
    Tarz(lar) R&B, soul, caz, blues, hip hop soul, neo soul
    Meslek(ler) Şarkıcı, Söz yazarı, Piyanist, Besteci, Aranjör, Prodüktör, Oyuncu, Müzik video yönetmeni, Hayırsever, Yazar
    Çalgı(lar) Vokal, piyano, klavye
    Ses türü Mezzo-soprano, contralto
    Etkin yılları 2001-günümüz
    Plak şirketi Columbia, Arista, J


    Alicia J. Augello-Cook, (d. 25 Ocak 1981, New York), bilinen adıyla Alicia Keys, ABD'li şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu. Dünya çapında tüm albümleri 30 milyon kopya satmıştır ve çeşitli ödüller kazanmıştır. On bir Grammy ödülü kazanmıştır.

    İtalyan-İrlandalı bir anneden ve Jamaikalı bir babadan dünyaya geldi. Keys, çiftin tek çocuğudur. Anne ve babasının küçük yaştayken ayrılmasıyla Keys, çocukluğunu annesiyle geçirdi. Annesinin teşvikiyle müzik hayatına atıldı ve "The Cosby Show" adlı televizyon programına çıktı. 11 yaşından itibaren piyano çalmaya başladı ve Mozart, Beethoven ve Chopin gibi klasik müzik sanatçılarının parçalarını performe etti.


    Diskografi

    Ana madde: Alicia Keys diskografisi

    Albümler

    * 2001: Songs in A Minor
    * 2003: The Diary of Alicia Keys
    * 2005: Unplugged
    * 2007: As I Am

    Singlelar

    * 2001 "Fallin'"
    * 2002 "A Woman's Worth"
    * 2002 "How Come You Don't Call Me"
    * 2002 "Girlfriend"
    * 2003 "You Don't Know My Name"
    * 2004 "If I Ain't Got You"
    * 2004 "Diary" (featuring Tony! Toni! Toné!)
    * 2004 "Karma"
    * 2005 "Unbreakable"
    * 2006 "Every Little Bit Hurts"
    * 2007 "No One"
    * 2007 "Like You'll Never See Me Again"
    * 2008 "Teenage Love Affair"
    * 2008 "Superwoman"
    * 2008 "Another Way to Die" (Jack White ile)

    Filmografi
    Filmler
    Yıl İsim Rol
    2007 Smokin' Aces Georgia Sykes
    The Nanny Diaries Lynette
    2008 The Secret Life of Bees June Boatwright
    Televizyon
    Yıl İsim Rol Bölüm
    1985 The Cosby Show Maria "Slumber Party" (1. sezon, 22. bölüm)
    2003 American Dreams Fontella Bass "Rescue Me" (2. sezon, 6. bölüm)
    2005 Sesame Street Kendisi 36. sezon
    2006 The Backyardigans Mommy Martian (ses) "Mission to Mars" (2. sezon, 1. bölüm)
    2007 Cane Kendisi "One Man Is an Island" (1. sezon, 7. bölüm)
    2007 Elmo's Christmas Countdown Kendisi Noel özel programı
    2008 Dove 'Fresh Takes' Alex
    Turneler

    * 2001: American Tour
    * 2001/2002: European Tour
    * 2004: Asian/Australian Tour
    * 2004: Verizon Ladies First Tour (Beyoncé ve Missy Elliott ile)
    * 2004: European Tour
    * 2005: The Diary Tour (ABD)
    * 2008: As I Am Tour (Avrupa, ABD ve Asya)

    [​IMG]
     

Bu Sayfayı Paylaş