Adi Komandit Ortaklık – Test Soruları ve Cevapları

'Açık Öğretim AÖF' forumunda SeLeN tarafından 19 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Adi Komandit Ortaklık – Test Soruları ve Cevapları konusu ticaret hukuku - komandit ortaklık sınav soruları

    1. Komandit ortaklık sözleşmesinde aşağıdakilerden hangisinin yer alması zorunlu değildir?

    a. Ortaklığın komandit olduğu
    b. Ortaklık konusu
    c. Kar ve zararın nasıl bölüşüleceği
    d. Ortaklığın ticaret unvanı
    e. Ortaklığın merkezi

    2. Komandit ortaklık sözleşmesinin kanuna uygun olarak düzenlenmemesinin sonucu nedir?

    a. Âdi ortaklık sayılır.
    b. Anonim ortaklık sayılır.
    c. Kolektif ortaklık sayılır.
    d. Limitet ortaklık sayılır.
    e. Ortaklığın varlığı kabul edilmez.

    3. Komanditer ortağın yönetim görevini üstlenmesinin sonucu nedir?

    a. Komandite ortak gibi sorumlu olur.
    b. Komanditer ortak gibi sorumlu olur.
    c. Ortaklık sorumlu olur.
    d. Ortak sıfatını kaybeder.
    e. Ortaklık infisah eder.

    4. Komanditer ortağın olağanüstü denetleme hakkına ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

    a. Olağanüstü denetleme hakkı sürekli nitelikte değildir.
    b. Olağanüstü denetleme hakkı sözleşme ile ortadan kaldırılamaz.
    c. Olağanüstü denetleme hakkından vazgeçmek mümkündür.
    d. Olağanüstü denetleme hakkının kullanımına mahkeme karar verir.
    e. Olağanüstü denetleme ancak önemli sebeplerin varlığı halinde söz konusu olur.

    5. Komanditer ortağın rekabet yasağına aykırı hareket etmesinin sonucu nedir?

    a. Ortaklıktan çıkarılır.
    b. Denetleme hakkı kısıtlanır.
    c. Ortaklığa giderim öder.
    d. Rekabete aykırı yapılan işlem ortaklık namına yapılmış sayılır.
    e. Hiçbir sonucu yoktur.

    6. Komanditer ortak aşağıdakilerden hangisini sermaye olarak getiremez?

    a. Para
    b. Gayrimenkul mal
    c. Menkul mal
    d. Ticari itibar
    e. Gayrimenkul mal üzerindeki ayni hak

    7. Aşağıdaki ifadelerden hangisi komanditer ortak açısından yanlıştır?

    a. Komanditer ortağın zarara katılma borcu koyduğu sermaye ile sınırlıdır.
    b. Komanditer ortak ortaklığı denetleme hakkına sahiptir.
    c. Komanditer ortak için rekabet yasağı söz konusu değildir.
    d. Komanditer ortak bilânçonun düzenlenmesini isteme hakkına sahiptir.
    e. Komanditer ortak yönetim hakkına sahiptir.

    8. Komanditer ortağın ad ve soyadının ticaret unvanında yer alması halinde bu ortağın sorumluluğu ne olur?

    a. Âdi şirket ortağı gibidir.
    b. Koyduğu sermaye payı ile sınırlıdır.
    c. Komandite ortak gibidir.
    d. Temsil yetkisiyle sınırlıdır.
    e. Komanditer ortak gibidir.

    9. Komandite ortağın ortaklık borç ve yükümlerinden doğan sorumu ne ile sınırlıdır?

    a. Bu ortak tarafından konulacak sermaye payı ile
    b. Temsil yetkisi ile
    c. Denetleme hakkı ile
    d. Sermaye payının iki katı ile
    e. Sınırsızdır

    10. Komandit ortaklıkta bir tane bulunan komanditer ortağın, ortaklıktan ayrılmasının sonucu nedir?

    a. Ortaklık infisah eder.
    b. Ortaklık derhal bir komanditer ortak almalıdır.
    c. Ortaklık, kolektif ortaklık hükümlerine tabi olur.
    d. Ortaklık limitet ortaklık hükümlerine tabi olur.
    e. Ortakların hepsi komandite ortak sayılır.

    Cevap Anahtarı

    1. c

    2. a

    3. a

    4. c

    5. b

    6. d

    7. e

    8. c

    9. e

    10. c


    alıntı

     

Bu Sayfayı Paylaş