6. Sınıf Türkçe Soru Bankası 6

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda Mavi_Sema tarafından 1 Mart 2010 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    6. Sınıf Türkçe Soru Bankası 6 konusu
    6. Sınıf Türkçe Soru Bankası 6

    6. Sınıf Türkçe Soru Bankası 6 - 6. Sınıf Türkçe - 6. Sınıf Türkçe Soruları - 6. Sınıf Türkçe Test Soruları



    1. Aşağıdaki kelimelerden hangisi büyük ünlü uyumu kuralına uymaktadır?

    a) Defterler b) Kitaplar c) Kalemler d) Tatil

    2. Aşağıdaki eklerden hangisi, "odun" sözcüğünün anlamını değiştirir?
    a) -lar b) -cu c) -dan d) -a

    3. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi yapısı bakımından diğerlerinden farklıdır?
    a) dereotu b) gölge c) köpek d) geceler

    4. Aşağıdakilerden hangisi noktanın kullanıldığı yerlerden biri değildir?
    a) Bitmiş cümlelerin sonunda kullanılır. b) Kısaltmaların sonlarında kullanılır.
    c) Soru anlamı taşıyan cümlelerin sonunda kullanılır. d) Tarih yazarken gün, ay ve yıl arasında kullanılır.

    5. "gelecekler-günü-cuma-bize" kelimeleriyle anlamlı bir cümle yaptığımızda sonuncu kelime hangisidir?

    a) gelecekler b) günü c) cuma d) bize

    6. Aşağıdaki kelime çiftlerinden hangisi zıt anlamlıdır?
    a) iri-büyük b) güçlü-kuvvetli c) ak-beyaz d) şişman-zayıf

    7. "Buralarda ocak ayında gül bulunmaz." cümlesinde eş sesli sözcükler, aşağıdakilerden hangisidir?
    a) ayında-bulunmaz b) buralarda-bulunmaz c) ocak-burada d) ocak-gül


    8.Hangisi deyim değildir?

    a)Karşı gelmek b) Yemek pişirmek c) Yol vermek d) El uzatmak

    9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde abartma vardır?
    a) Arkadaşım çok güçlüydü.
    b) Ulaşımda ses hızını aşan teknolojiler gelişti.
    c) Bir fıkra anlattı ki güle güle öldük.
    d) Deniz sabah saatlerinde çarşaf gibiydi.

    10.”yanmak” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde “hükümsüz kalmak,değerini yitirmek” anlamında kullanılmıştır?
    a) Arabanın farları birden yandı.
    b) Gizem trene yetişemeyince bileti yandı.
    c) Öğrencilerin yeni diktiği çamlar yandı.
    d) Konuşmaya daldığı için yemek yandı.

    1.A
    2.B
    3.A
    4.C
    5.A
    6.D
    7.D
    8.B
    9.C
    10.B
     

Bu Sayfayı Paylaş