6. Sınıf Türkçe Soru Bankası 3

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda Mavi_Sema tarafından 1 Mart 2010 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    6. Sınıf Türkçe Soru Bankası 3 konusu
    6. Sınıf Türkçe Soru Bankası 3

    6. Sınıf Türkçe Soru Bankası 3 - 6. Sınıf Türkçe - 6. Sınıf Türkçe Soruları - 6. Sınıf Türkçe Test Soruları



    1-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir topluluk ismi kullanılmamıştır ?
    a)Sınıfça resim sergisi hazırladık. b)Karşılaşmaya iki takım da iyi hazırlanmış.
    c)Çoban sürüyü otlatmaya götürdü. d)Bazı insanlar sağlığa önem vermiyor.


    2-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde niteleme sıfatı vardır ?
    a)Birkaç gün sonra gezmeye gideceğiz. b)Kolay soruyu herkes cevaplandırmış.
    c)Oraya üç saat sonra varırız. d)Bizim köyde kaç gün kalacaksınız.


    3-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “bu” kelimesi farklı görevde kullanılmıştır ?
    a)Bu yıl bağlar az üzüm verdi. b)Bu yazıda birkaç satır atlanmış.
    c)Bu kalem, sizinkinin aynısı. d)Bu, çocuğu hayal kurmakla suçluyor.


    4-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “kaba” kelimesi zarf görevinde kullanılmıştır ?
    a)Kaba yataklarda ömrümüz geçmişti. b)Sınıftaki arkadaşlarına kaba davranıyordu.
    c)Onun kaba bir kişi olduğunu anlamıştık. d)Kaba sözleriyle kalbimi kırdı.


    5-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim tamlaması yoktur ?
    a)Ödevini yapmadığını söylemişti. b)Sınıf başkanı herkesi uyardı.
    c)Sevincinden gözlerinin içi gülüyordu. d)Öğretmenin sözleri herkesi etkiledi.


    6-Aşağıdaki cümlelerde geçen isim tamlamalarının hangisi farklı türde bir tamlamadır ?
    a)Çocukların oyuncağını ellerinden aldı. b)Arkadaşımın evi buraya uzaktır.
    c)Bunu insanların çoğu beğenmez. d)Vişne suyu güzel bir içecektir.


    7-“İle” kelimesi hangi cümlede bağlaç olarak kullanılmıştır ?
    a)Beni seven kişiler ile dostluk kurarım. b)Elma ile çilek en sevdiğim meyvelerdir.
    c)Uçak ile yolculuk yapmak çok zevkli olur. d)Annem ile pazara gittik


    8-“Arkadaşım ve ben sabahtan akşama kadar gezdik” cümlesindeki altı çizili kelimelerin çeşidi sırasıyla aşağıdakilerden hangisine uygundur ?
    a)Sıfat-edat b)Edat-bağlaç c)Bağlaç-zarf d)Bağlaç-edat


    9-Aşağıda cümlelerin hangisinin fiil kipi farklıdır ?
    a)Bize hediye almasını istedik. b)Yeni elbiseler alıyoruz.
    c)Bize akşam misafir gelecek d)Ona bir soru sorayım.
    10-Aşağıdakilerden hangisi zaman anlamı taşır ?
    a)Çalışmalıyım b)Çalışın c)Çalışırım d)Çalışsam


    Cevap Anahtarı :
    1-d 6-b
    2-b 7-b
    3-d 8-b
    4-b 9-d
    5-a 10-c
     

Bu Sayfayı Paylaş