4.Sınıf Fen Bilgisi Testi Soru ve Cevapları

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda SeLeN tarafından 26 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    4.Sınıf Fen Bilgisi Testi Soru ve Cevapları konusu ilköğretim 4.sınıf fen bilgisi test soruları - 4.sınıf fen bilgisi soru ve cevapları

    1)Aşağıdakilerden hangisi canlıların ortak özelliklerinden biri değildir?
    a) Beslenme b) Solunum c) Yer Değiştirme d) Çoğalma

    2)Canlıları oluşturan en küçük yapı birimine ne denir?
    a) Hücre b) Organizma c) Sitoplazma d) Çekirdek

    3)Havada bulunan su buharına ne denir?
    a) Çiy b) Kırağı c) Yağmur d) Nem

    4) Bir maddenin 1 cm3’ündeki madde miktarına ne denir?
    a) Öz kütle b) Hacmi c) Cisim d) Kütle

    5)Sıvı halde bulunan bir maddenin ortamdan ısı alarak gaz haline geçmesine ne ad verilir?
    a) Yoğunlaşma b) Donma c) Erime d) Buharlaşma

    6) “Bazı maddeler bir kaç maddenin karışımıyla oluşmuştur.Bunlara karışım denir. “Aşağıdakilerden hangisi karışım değildir?
    a) Ayran b) Bakır c) Tuzlu su d) Limonata

    7) Aşağıdakilerden hangisi suyun katı hali değildir?
    a) Kırağı b) Çiy c) Kar d) Buz

    8) Aşağıdaki maddelerden hangisinin belirli bir şekli yoktur?
    a) Tahta b) Taş c) Su d) Bardak

    9)Doğal gazın içine koku veren maddeler katılmasının sebebi, aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Gaz kaçaklarını önlemek b) Gaz sarfiyatını azaltmak
    c) Gazı ucuza mal etmek d) Gazın kalorisini attırmak

    10) Dış etkenlerle hacmi en çok değişen madde aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Hava b) Odun c) Demir d) Su

    Cevap anahtarı:

    1)c 2)a 3)d 4)b 5)d 6)b 7)b 8)c 9)a 10)a


    alıntı
     

Bu Sayfayı Paylaş