4. Sınıf Din Kültürü Testi

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda SeLeN tarafından 5 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    4. Sınıf Din Kültürü Testi konusu Din kültürü testi - İlköğretim din kültürü dersi testi



    1- Aşağıdakilerden hangisi çevre bilinci olan bir insanın yapmayacağı bir davranıştır?

    a) Küçük fidanların gövdesinden tutup etrafında dönerek oyun oynamak
    b) Kâğıt çöpleri ayrı bir yerde biriktirmek
    c) Bitmiş pilleri çöp kutusuna atmamak, atık pil kutusuna atmak
    d) Yarım kalan defterleri atmamak

    2- İslam dini, temizliğe çok büyük önem vermektedir. Bu nedenle bazı ibadetleri yerine getirmek için temiz olmamız gerekmektedir. Bu ibadetlerin en başta geleni aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Zekât ibadeti
    b) Namaz ibadeti
    c) Abdest ibadeti
    d) Oruç ibadeti

    3- Aşağıdakilerden hangisi temiz bir insanın yapmayacağı bir davranıştır?

    a) Saçlarını düzgünce tarar
    b) Çamaşırlarını değiştirmeyi ihmal etmez
    c) Canı sıkıldığında parmağını emer
    d) Tırnağını dişleriyle koparmaz

    4- Temizlik, Allah’ın sevgisini kazanmanın bir yoludur. Kur’an-ı Kerim’de: “Şüphesiz ki Allah çokça tövbe edenleri ve güzelce temizlenenleri sever” buyurulmuştur. (Bakara suresi 222. ayet)
    Buna göre aşağıdakilerden hangisini yapmam, bana Allah’ın sevgisini kazandırmaz?

    a) Hatamı gördüğümde ondan dönerim.
    b) Tuvalette üzerime pis suların sıçramamasına dikkat ederim.
    c) Haram olan işlerden uzak durmaya çalışırım.
    d) Ellerim kirlenmesin diye oyun oynamam.

    5- Aşağıdakilerden hangisinin temiz kalplilik kavramıyla ilgisi yoktur?

    a) Düşünce, söz ve davranışlarda doğru olmak
    b) Dürüst ve güvenilir olmak
    c) Kalbi sağlıklı olmak
    d) Kesin bilgiye sahip olmaksızın, kimseyi suçlamamak

    6-
    I. Kur’an-ı kerim’in ilk suresidir.
    II. Kur’an-ı kerim’in önsözü niteliğindedir.
    III. Gerçek anlamda övülmeye lâyık tek varlığın Yüce Allah olduğunu bildirir.

    Yukarıda bazı özellikleri bildirilen sure aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Fâtiha suresi
    b) İhlas suresi
    c) Kevser suresi
    d) Subhâneke duâsı

    7- Peygamberimiz: “Allah temizdir, temiz olanları sever.” buyurmuştur. Buna göre Allah’ın sevdiği kimseler kimledir?

    a) Herkesin korktuğu güçlü insanlar
    b) Maddi ve manevi temizlik kurallarına dikkat edenler
    c) Yalan söz söyleyenler
    d) Kötü söz söyleyenler

    8- Peygamberimizin “Yolları ve gölgelikleri kirletmekten sakının….” hadisi, İslam dininin hangi temizliğe önem verdiğini gösterir?

    a)Beden temizliğine
    b) Manevi temizliğe
    c) Çevre temizliğine
    d) Ağız temizliğine

    9- Aşağıdakilerden hangisi okulda uymamız gereken bir temizlik kuralı değildir?

    a) Yere çöp atmamak
    b) Sınıfı havalandırmak
    c) Duvarları kirletmemek
    d) Yere çöp atanları uyarmamak

    Cevaplar:1-A 2-C 3-C 4-D 5-C 6-A 7-B 8-C 9-D
     
  2. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Din kültürü testi - Din Kültürü İlköğretim 4.sınıf testi


    1-
    Derya: Dinini bilen insan diğer insanlara yararlı olmaya çalışır.
    Deniz: Din bütün insanlara gönderilmiştir.
    Derman: Dinin insanın davranışlarına hiçbir etkisi yoktur.
    Dilek: Allah’ın gönderdiği üç büyük din vardır.

    Yukarıda bazı öğrencilerin din ile ilgili görüşlerine yer verilmiştir. Hangi öğrencinin görüşü doğru olarak kabul edilemez?

    a) Derya
    b) Derman
    c) Dilek
    d) Deniz

    2.
    Armağan: Peygamberimiz güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir.
    Ayhan: Dindar olmak için güzel ahlaklı olmaya gerek yoktur.
    Aydan: Dinimizin emir ve yasakları güzel ahlaklı olmamız içindir
    Adnan: Dinimiz insanların güzel ahlak sahibi olmalarını ister.

    Yukarıda bazı öğrencilerin din ile ilgili görüşlerine yer verilmiştir. Hangi öğrencinin görüşü doğru olarak kabul edilemez?

    a) Adnan
    b) Ayhan
    c) Armağan
    d) Aydan

    3-
    Berfin: Birinden bir şey isterken “lütfen” derim.
    Berrin: Baba yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
    Bülent: Anne ve babama karşı saygılı olurum.
    Bekir: Sadece kendi arkadaşlarımıza güzel söz söylerim.

    Yukarıda bazı öğrenciler davranışlarını belirtmiştir. Hangi öğrencinin davranışı doğru olarak kabul edilemez?

    a) Berfin
    b) Berrin
    c) Bekir
    d) Bülent

    4- Aşağıdakilerden hangisi güzel bir davranıştır?

    a) Yiyeceğimizi arkadaşımızla paylaşmak.
    b) Arkadaşımızın verdiği selamı almamak
    c) Karşımızda konuşan kişinin sözünü kesmek
    d) Yerlere çöp atmak.

    5- ''Sübhaneke Allahümme ve bi hamdik ve …………………… ve teala ceddük (ve celle senaük) ve la ilahe gayruk.''
    Yukarıda Sübhaneke duası verilmiştir.Duada boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

    a) bi hamdik.
    b) teala ceddük
    c) Allahümme
    d) tebarekesmük

    6-
    1. (ve celle senaük) 2. ve tebarekesmük 3. ve la ilahe gayruk. 4. Allahümme 5. ve teala ceddük 6. ve bi hamdik 7. Sübhaneke
    Yukarıda Sübhaneke duası karışık bir şekilde verilmiştir. Doğru sıralaması nasıl olmalıdır?

    a) 4-5-7-1-2-3-6
    b) 7-4-6-1-3-2-5
    c) 7-4-6-2-5-1-3
    d) 7-5-6-2-4-1-3

    7- Yemeğe başlarken ne deriz?

    a) Maşallah
    b) Amanın çok güzel olmuş!
    c) Bismillahirrahmanirrahim
    d) Ben başlıyorum millet!

    8- Bir şeyin olmasını istediğimiz zaman kime dua etmeliyiz?

    a) Türbelere
    b) Allah’a
    c) Mezarlığa
    d) Evliyalara

    9- Aşağıdakilerden hangisi dinimizin bize öğrettiği şeylerden biri değildir?

    a) Allah’ı tanıtır.
    b) İbadetleri öğretir.
    c) Niçin yaratıldığımızı açıklar.
    d) Büyücülük yapmayı öğretir.

    10- “Bismillahirrahmanirrahim” ifadesini kısaca aşağıdakilerden hangisiyle isimlendiririz?

    a) Besmele
    b) Selam
    c) Namaz
    d) Kurban

    11- “ Vetebarekesmuk” sözcüğü hangi duada geçmektedir?

    a) Fatiha
    b) Rabbena duaları
    c) Sübhaneke
    d) Ettehiyyatü duası

    12- "Esirgeyen, bağışlayan Allah'ın adıyla." anlamına gelen cümleye ne denir?

    a) Besmele
    b) Dua
    c) Ezan
    d) Öğüt

    13- Ne zaman "Amin" denir?

    a) Besmeleden sonra
    b) Ezandan sonra
    c) Sohbetten sonra
    d) Duadan sonra

    14- Aşağıdakilerden hangisi “Allah’ın istediği olur.” anlamında söylediğimiz bir sözcüktür?
    a) Maşallah
    b) Allah rahmet eylesin
    c) Allah şifa versin
    d) Bismillah

    15- "Allah'ın peygamberleri aracılığıyla insanlara gönderdiği ve uymamızı istediği kurallar bütününe .. denir." cümlesindeki boşluğa hangisinin yazılması uygun olur?

    a) Din
    b) Davranış
    c) Ahlak
    d) İbadet


    Cevaplar :1- B 2-B 3-C 4-A 5-D 6-C 7-C 8-B 9-D 10-A 11-C 12-A 13-C 14-A 15-A
     
  3. en kolay soru bu soruydu herhalde
     
  4. yaaaaaaaaa güzlemişşşş :)
     
  5. çooooook kolay zaten 1
     
  6. çooooooooooooook kolay
     
  7. çok ama çok kolay mış güzlmiş
     
  8. çok teşekkür ederim çok saolunnnnn
     
  9. ya çok kolay hazırlayan için teşekkür ederim umarım sınavımda başarılı olurun
     
  10. çok güzeldi bayıldim ellerinize yüreginize agzınıza saglık teşekkürler allah ne muradınız varsa versin
     
  11. çooooooooooooooooooooooooooooook süperdi
    1den 9da9 yaptım
     
  12. ekim gelir bunuda bilmiyorsanız yaniiiiii
     
  13. oh diyorum başka bir şey demiyorum
     
  14. sorular çok kolay ve çok güzeldi
     
  15. güzel
     

Bu Sayfayı Paylaş