2001 KPSS Genel Kültür Soru ve Cevapları

'SBS - ÖSS - Sınavlar' forumunda Mavi_Sema tarafından 16 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    2001 KPSS Genel Kültür Soru ve Cevapları konusu 2001 KPSS Genel Kültür Soru ve Cevapları

    1.. I. Asar Vergisi’nin kaldirilmasi
    II. Dogru Anadolu ‘da muhtaç çiftçilere toprak dagitimina dair kanunun kabul edilmesi.
    III. Ziraat Bankasinin kurulmasi.
    Köylüyü rahatlatmak ve üretimi artirmak amacinda olan yukaridaki gelismelerden
    hangileri, Atatürk Dönemi’nde gerçeklestirilmistir?
    A. Yalniz I
    B. Yalniz II
    C. Yalniz III
    D. I ve II
    E. II ve III

    2. Türk ordusunun, Sakarya Nehri’nin dogusuna çekilmesi, asagidakilerden hangisinde
    olmustur?
    A. II. Inönü Savasi
    B. I. Inönü Savasi
    C. Sakarya Savasi
    D. Çerkez Etem Ayaklanmasi
    E. Kütahya-Eskisehir Savaslari

    3. 1933 yilinda kabul edilen Birinci Bes Yillik Sanayi Plani basariyla sonuçlandirilmis
    ve Türk Sanayisi ilerleme yoluna girmistir. Ancak Ikinci Bes Yillik Sanayi Plani
    istenilen sekilde uygulanamamistir.
    Ikinci Bes Yillik Sanayi Plani’nin uygulanmasinda asagidakilerden hangisi etkili
    olmustur?
    A. Dünyada büyük bir ekonomik bunalimin yasanmaya baslamasi
    B. II. Dünya Savasi’nin çikmasi
    C. Özel girisimcilerin sayica az olmasi
    D. Tesvik-i Sanayi Kanunu’nun
    E. Devletçilik ilkesinin uygulanmaya baslamasi

    4. I. Musul ve yöresinde yasayan Türklerin korunmasi
    II. Musul petrollerinden Irak’a kalan gelirin 25 yil süreyle %10 unun Türkiye’ye verilmesi
    III. Musul’un Irak’a birakilmasi
    5 Haziran 1926 tarihinde Ingilizlerle yapilan Ankara Antlasmasi’nda yukaridaki
    maddelerden hangileri yer almaz?
    A. Yalniz I
    B. Yalniz II
    C. Yalniz III
    D. I ve II
    E. II ve III

    5. I. Bitki ve hayvan figürleri
    II. Geometrik sekiller
    III. Insan figürleri
    Anadolu Selçuklulari Dönemi’nin süsleme sanatinda yukaridakilerden hangileri
    kullanilmistir?
    A. Yalniz I
    B. Yalniz II
    C. Yalniz III
    D. I ve II
    E. II ve III

    6. Fatih Sultan Mehmet’ten sonra, hangi padisah halka, Osmanli Devleti’nin
    vatandaslar arasinda din ve mezhep ayriligi gözetilemeyecegi teminatini vermistir?
    A. II. Mahmut
    B. V. Murat
    C. I. Abdülhamit
    D. III. Selim
    E. Abdülaziz

    7. I. Kars, Sarikamis, Kagizman, Kulp ve Igdir’in yeniden Türk topraklarina katilmasi II.
    Batum’un Gürcistan’a birakilmasi
    II. Batum’un Gürcistan’a birakilmasi
    III. Kafkas petrollerinin isletilmesi
    Yukaridakilerden hangileri, Gümrü Antlasmasi’nin kapsamindadir?
    A. Yalniz I
    B. Yalniz II
    C. Yalniz III
    D. I ve II
    E. II ve III

    8. Osmanli Devleti’nin ünlü sanatçilarindan biri olan Levni, sanat dallarindan
    hangisinde yaptigi çalismalarla taninmistir?
    A. Minyatür
    B. Çini
    C. Müzik
    D. Hat
    E. Mimari

    9. Konya’da bulunan;
    I. Ince Minareli Medresesi
    II. Karatay Medresesi
    III. Sirçali Medrese
    Türk sanatinin hangi dönemine aittir?
    A. Osmanlilar
    B. Büyük Selçuklular
    C. Anadolu Selçuklulari
    D. Anadolu Beylikleri
    E. Memlükler

    10. Osmanli Devleti’nde,
    I. Tanzimat Fermani’nin ilani
    II. Islahat Fermani’nin ilani
    III. 31 Mart Olayi’nin bastirilmasi
    Gelismelerden hangileri, mevcut bir tepkidir?
    A. Yalniz I
    B. Yalniz III
    C. I ve II
    D. II ve III
    E. I, II ve III

    11. I. Duvar resmi
    II. Dokuma
    III. Mimari
    Uygurlarin yukaridaki sanat alanlarinin hangilerinde etkinlik göstermeleri, onlarin
    yerlesik hayata geçtiklerine bir kanit sayilabilir?
    A. Yalniz I
    B. Yalniz III
    C. I ve II
    D. II ve III
    E. I, II ve III

    12. Osmanli Devleti’ne parlamento kavrami asagidakilerden hangisiyle girmistir?
    A. Divan-i Hümayun
    B. Kanunname-i Al-i Osman
    C. Saltanat Surasi
    D. Kanun-i Esasi
    E. Vilayet Nizamnamesi

    13. Osmanli Devleti’nde,
    I.Yöneticiler
    II. Hanedan üyeleri
    III. Azinliklar
    Gruplarindan hangileri Cizye Vergisi ödemekle yükümlüydü?
    A. Yalniz I
    B. Yalniz III
    C. I ve II
    D. II ve III
    E. I, II ve III

    14. I. Alasehir Kongresi
    II. Afyon Kongresi
    III. Erzurum Kongresi
    Yukaridaki kongrelerden hangisinde, Manda ve Himayenin reddi karari alinmistir?
    A. I ve II
    B. I ve III
    C. II ve IV
    D. I, III ve IV
    E. II, III ve IV

    15. Osmanlilar’da
    I. Ferman
    II. Fetva
    III. Berat
    Belgelerinden hangileri padisah tarafindan verilirdi?
    A. Yalniz I
    B. Yalniz II
    C. Yalniz III
    D. I ve III
    E. I, II ve III

    16. Türkiye, Fener Rum Patrikhanesi’nin Istanbul’dan çikartilmasi istegini
    asagidakilerden hangisiyle ilgili görüsmelerde dile getirilmistir?
    A. Lozan Antlasmasi
    B. Ankara Antlasmasi
    C. Mudanya Antlasmasi
    D. Atina Antlasmasi
    E. Istanbul Antlasmasi

    17. I. Dogu Trakya
    II. Istanbul
    III. Bogazlar
    IV. Bati Trakya
    Mudanya görüsmelerinde yukaridakilerden hangileriyle ilgili olarak bir karar
    alinmamistir?
    A. Yalniz I
    B. Yalniz II
    C. Yalniz III
    D. I ve III
    E. I, II ve III

    18. Cumhuriyet Dönemi’nde erkegin aile kurumuyla ilgili ayricaliklari büyük ölçüde
    asagidakilerden hangisiyle kaldirilmistir?
    A. Laiklik ilkesinin Anayasa güvencesine alinmasi
    B. Türkiye’nin milletler Cemiyeti’ne üye olmasi
    C. Medeni Kanunun kabul edilmesi
    D. Italyan Ceza kanunu’nun kabul edilmesi
    E. Çok artili demokratik hayata geçirilmesi

    19. Asagidakilerden hangisi, Millet Mekteplerinin amaçlarindan biridir?
    A. Basilan kitap sayisini artirmak,
    B. Okuma ve yazmada kolaylik saglamak
    C. Egitim ve ögretimi birlestirmek
    D. Okuma yazma oranini artirmak
    E. Yüksek okul sayisini artirmak

    20. Terakkiperver Cumhuriyet Firkasi, asagidaki ilkelerden hangisini kötüye
    kullanarak Seyh Sait Ayaklanmasi’nda ortam hazirlamistir?
    A. Halkçilik
    B. Devletçilik
    C. Milliyetçilik
    D. Inkilapçilik
    E. Laiklik

    21. Anlasma Devletleri Anadolu’yu asagidakilerden hangisine dayanarak isgal
    etmislerdir?
    A. Londra Antlasmasi
    B. Sevr Antlasmasi
    C. Paris Antlasmasi
    D. Berlin Antlasmasi
    E. Mondros Antlasmasi

    22. I. Agirlik ve ölçü birimlerinin degistirilmesi
    II. Miladi takvimin kabul edilmesi
    III. Medreselerin kapatilmasi
    Yukaridaki inkilaplarin hangileri, inkilabin ilgili oldugu alanda birlik saglamak
    amaciyla yapilmistir?
    A. Yalniz I
    B. Yalniz II
    C. Yalniz III
    D. I ve III
    E. I, II ve III

    23. I. Saltanatin kaldirilmasi
    II. Halifeligin kaldirilmasi
    III. Yeni Türk harflerinin kabul edilmesi
    Inkilaplarin gerçeklestirilmesi sirasi asagidakilerden hangisinde dogru olarak
    verilmistir?
    A. I, II ve III
    B. I, III ve II
    C. II, I ve III
    D. II, III ve I
    E. III, II ve I

    24. Türk denizlerinde gemi isletme hakkinin yalniz Türkiye’ye ait olmasi
    asagidakilerden hangisiyle saglanmistir.
    A. Tesvik-i Sanayi Kanunu
    B. Kabotaj Kanunu
    C. Lozan Antlasmasi
    D. Birinci Bes Yillik Sanayi Plani
    E. Birinci Izmir Iktisat Kongresi

    25. Türkiye’nin komsulariyla ve Dünya devletleriyle barisçil bir politika izledigini
    gösteren asagidaki gelismelerden hangisi Atatürk döneminde gerçeklesmemistir?
    A. Balkan Atlanti’nin imzalanmasi
    B. Milletler Cemiyeti’ne üye olunmasi
    C. Italya’nin Habesistan’a saldirmasina tepki gösterilmesi
    D. Sadabat Pakti’nin imzalanmasi
    E. Hatay’in anavatana katilmasi

    26. Asagidakilerden hangisinin gerçeklestirilmesi digerlerini zorunlu hale getirmistir?
    A. Tekke ve türbelerin kapatilmasi
    B. Medreselerin kapatilmasi
    C. Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun kabul edilmesi
    D. Ser’iye ve Evkaf Bakanligi’nin kaldirilmasi
    E. Yabanci okullarin Türkiye Cumhuriyeti müfettislerinin denetiminde olmasi

    27. Atatürk’ün istegiyle kurulmus olan Serbest Cumhuriyet Firkasi’nin kapatilma
    nedeni asagidakilerden hangisidir?
    A. Partide liberal ekonomi sisteminin benimsenmemesi
    B. Gerici çevrelerin partiye girmeleri
    C. Dünyada ekonomik bir bunalim yasanmasi
    D. Bursa’da ezanin Türkçe okunmasina karsi olaylarin çikmasi
    E. Laikligin Anayasa güvencesine alinmasi

    28. Atatürk’ün “Hayatta En hakiki mürsit ilimdir” (Hayatta en gerçek yol gösterici
    bilimdir) sözü asagidaki ilkelerden en çok hangisiyle iliskilidir?
    A. Halkçilik
    B. Laiklik
    C. Cumhuriyetçilik
    D. Inkilapçilik
    E. Devletçilik

    29. I. Halkevleri
    II. Millet Mektepleri
    III. Köy Enstitüleri
    Yukaridakilerden hangileri, Atatürk Dönemi’nde kurulmustur?
    A. Yalniz I
    B. Yalniz II
    C. Yalniz III
    D. I ve II
    E. I, II ve III

    30. Cumhuriyet’in ilk yillarinda, asagidaki alanlardan hanisine ekonomik kalkinmada
    öncelik verilmemistir?
    A. Tarim
    B. Ticaret
    C. Sanayi
    D. Ulastirma
    E. Turizm

    31.


    Yukarida verilen haritada taranmis platolarin hangisinde yaz mevsimi sicak ve
    kurak geçmez?
    A. Haymana
    B. Gaziantep
    C. Erzurum-Kars
    D. Obruk
    E. Bozok

    32. Asagidaki bes bölgemizden hangisinde yaz aylarinda cografi konum dikkate
    alindiginda buharlasma en fazla olur?
    A. Güneydogu Anadolu
    B. Ege
    C. Dogu Anadolu
    D. Karadeniz
    E. Marmara

    33. Yurdumuzda denize kiyisi olan bölgelerimizin ortak özelligi hangisidir?
    A. Daglarin kiyiya paralel uzanmasi
    B. Kiyi kesiminde nüfusun iç kesimden fazla olmasi
    C. Tarim gelirinin endüstri gelirinden fazla olmasi
    D. Halkin temel geçim kaynaginin balikçilik olmasi
    E. Kiyi boyunca genis kumsallarin bulunmasi

    34. Yurdumuzda 12 binden fazla bitki çesidine rastlanmaktadir: yosun, at, agaççik... vb.
    Bu bitki çesitliligini saglayan neden asagidakilerden hangisi olamaz?
    A. Kitalar arasi dogal geçis alani olmasi
    B. Toprak üretiminin çesitli olmasi
    C. Yer sekillerinin çok çesitli olmasi
    D. Iklimin bölgeler arasinda farklilik göstermesi
    E. Akarsu rejimlerinin farklilik göstermesi

    35.


    1950-1990 yillarindaki sayim sonuçlarina göre kirsali ve kentsel nüfus yukaridaki
    grafikle gösterilmistir. Buna göre asagidakilerdenhan8gisini söylemek dogru olmaz?
    A. 1950 yilinda kirsal nüfusun payi toplam nüfus içinde en fazladir.
    B. 1950-1980 yillari arasinda kent nüfusundaki artis, kir nüfusundakinden fazladir.
    C. Birbirini izleyen sayim dönemleri dikkate alindiginda kent nüfusundaki en fazla artis
    1990 sayimindadir.
    D. 1950-1980 yillari arasindaki sayimlarda nüfusun yarindan fazlasini kir nüfusu
    olusturmaktadir.

    36. Asagidaki eslestirilmis bölgelerden hangisinde nüfus yogunlugu öteki verilenlerden
    fazladir?
    A. Marmara-Ege
    B. Karadeniz-Iç Anadolu
    C. Ege-Akdeniz
    D. Marmara-Dogu Anadolu
    E. Iç Anadolu-Güneydogu Anadolu

    37. Yurdumuzda kimi yerlesim birimleri ilk konumunda birakilmamis yer degisikligine
    gidilmistir.
    Asagidakilerden hangisi, bu tür degisikliklere neden olan etkenlerden olamaz?
    A. Yeni ulasim yollarina sapa kalmasi
    B. Yapilacak baraj gölünün altinda kalmasi
    C. Dogal afetlerin tehdidinde olmasi
    D. Yeni endüstri kuruluslarina uzak kalmasi
    E. Idari bölümlemelerde degisiklik olmasi

    38. Türkiye’de belli bir yilda sagilan hayvan sayisini ve bunlardan elde edile süt
    miktarinin dört hayvan türüne göre oransal dagilimini gösteren grafik asagida
    verilmistir.



    Bu grafiklerde 4 numara ile gösterilen hayvan türü asagidakilerden hangisidir?
    A. Koyun
    B. Kil keçisi
    C. Tiftik Keçisi
    D. Inek
    E. Manda

    39. Yurdumuzun yedi cografi bölgesi farkli özellikler gösterir. Buna göre yurdumuzun
    digerlerine göre ortalama yükseltisi daha az, tarim alanlarinin payi daha yüksek ve
    sulama olanaklari daha çok olan bölgesi asagidakilerden hangisidir?
    A. Karadeniz
    B. Marmara
    C. Dogu Anadolu
    D. Iç Anadolu
    E. Akdeniz

    40. Asagidakilerden hangisinin Güneydogu Anadolu’nun kimi yerlerinde
    yetistirilebilmesi, bu bölgede Akdeniz iklimi görüldügünün bir kanitidir?
    A. Mercimek
    B. Bugday
    C. Kayisi
    D. Zeytin
    E. Üzüm

    41. Kimi ürünler farkli ovalarda yetisir. Buna göre Gediz Ovasinin iklim ve toprak
    kosullarinda yetistirilebilen bir tarim ürününü, asagidaki ovalarin hangisinde
    yetistirebilmesi gerekir?
    A. Çarsamba Ovasi
    B. Erene Ovasi
    C. Çukurova
    D. Malatya Ovasi
    E. Elazig Ovasi

    42. Yurdumuzda en fazla elektrik enerjisi asagidaki barajlarin hangisinde elde edilir?
    A. Hirfanli
    B. Karakaya
    C. Atatürk
    D. Oymapinar
    E. Keban

    43. Akarsularimiz en az hangi amaca hizmet etmektedir?
    A. Enerji etme
    B. Su sporlari
    C. Tarim alanlarini sulama
    D. Kültür balikçiligi yapma
    E. Kullanma suyu elde etme

    44. Asagidaki madenlerden hangisi yurdumuzda en az yerde çikarilmaktadir?
    A. Demir
    B. Bakir
    C. Linyit
    D. Krom
    E. Taskömürü

    45. Türkiye asagidakilerden hangisini ihraç etmemektedir?
    A. Çay
    B. Findik
    C. Tütün
    D. Pamuk
    E. Sekerpancari

    46. Türkmenistan’dan gelen dogalgaz hatti, Azerbaycan’dan gelen petrol boru hatti
    yurdumuzdan geçerek Akdeniz’e ulasacaktir.
    Bu durumun Türkiye’ye saglayacagi yarar asagidakilerden hangisi olamaz?
    A. Jeopolitik önemin artmasi
    B. Enerji açiginin kapanmasina katkida bulunmasina
    C. Dogu Akdeniz limanlarinin öneminin artmasi
    D. Turizm gelirlerinin artmasi
    E. Petrole dayali sanayi

    47. Asagidakilerden hangisi yurdumuzun daha az gelismis olan bölümüdür?
    A. Yukari Kizilirmak Bölümü
    B. Güney Marmara Bölümü
    C. Iç Bati Anadolu Bölümü
    D. Ege Bölümü
    E. Adana Bölümü

    48. Çay ve findik fabrikalari ile orman ürünleri isletmeleri Dogu Karadeniz Bölümünde
    yaygindir. Bu durum, endüstri tesislerinin kurulus yeri ile asagidakilerden hangisi
    arasindaki iliskiye örnektir.
    A. Su kaynaklarinin fazlaligi
    B. Hammadde saglama kolayligi
    C. Enerji kaynaklarinin varligi
    D. Kara ve deniz ulasiminin gelismisligi
    E. Tüketim alanlarina yakinligi

    49. Asagidakilerden hangisi ya da hangileri 1982 Anayasasina göre dogrudan dogruya
    halkin oylariyla seçilerek göreve gelir?
    A. Cumhurbaskani ve TBMM üyeleri
    B. TBMM üyeleri, belediye baskanlari ve muhtarlar
    C. Basbakan ve belediye baskanlari Cumhurbaskani, Basbakan ve Belediye baskanlari
    D. Cumhurbaskani, Basbakan ve Belediye Baskanlari
    E. TBMM üyeleri, Basbakan ve Bakanlar

    50. 1982 Anayasasina göre, hangi bakanlarin TBMM seçimlerinden önce çekilmeleri ve
    yerlerine bagimsizlarin atanmasi gerekir?
    A. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakani, Adalet Bakani ve Disisleri Bakani
    B. Içisleri Bakani, Milli Savunma Bakani ve Ulastirma Bakani
    C. Adalet Bakani, Içisleri Bakani ve Ulastirma Bakani
    D. Adalet Bakani, Milli Egitim Bakani ve Içisleri Bakani
    E. Milli Savunma Bakani, Adalet Bakani ve Maliye Bakani

    51. Ülkemizde yapilan seçimlerde sikça kullanilan “Genel Oy” kavrami ne demektir?
    A. Milletvekili genel seçimlerinde ülke genelinde kullanilmis olan oylarin tümü
    B. Bir siyasal partinin herhangi bir seçim çevresinden milletvekili çikarabilmesi için ülke
    genelinde almasi gereken asgari oy sayisi.
    C. Bir siyasal partinin, milletvekili seçimlerinde ülke genelinde aldigi oylarin tümü
    D. Milletvekili veya yerel yönetim seçimlerinden seçme kütügüne kayitli olan
    seçmenlerin tümü.
    E. Her vatandasin, milletvekili veya yerel yönetim seçimlerinde, yas ve sezginlik disinda
    baska bir nitelik aranmadan oy hakkina sahip olmasi.

    52. Asagidakilerden hangisi “yari-dogrudan demokrasi” araçlarindan biridir?
    A. Milletvekillerinin kanun teklif edebilmesi
    B. Cumhurbaskaninin yayimlamayi uygun bulmadigi kanunlari bir kez daha görüsülmesi
    için yasama organina geri gönderebilmesi.
    C. Anayasa degisikliklerinin halkoyuna sunulmasi.
    D. Cumhurbaskaninin yasama organinca seçilmesi
    E. Bakanlar Kurulunun kanun hükmünde kararname çikarabilmesi

    53. Yargi yetkisi Türkiye tarafindan da kabul edilmis olan Insan Haklari Mahkemesi,
    hangi uluslar arasi kurulus içinde yer almaktadir?
    A. Avrupa Birligi
    B. Avrupa Ekonomik Toplulugu
    C. Birlesmis Milletler
    D. Avrupa Konseyi
    E. NATO

    54. 1982 Anayasasina göre, milletvekili seçimlerinde asagidakilerden hangisinin
    uygulanmasi mümkün degildir?
    A. Tercihli Oy
    B. Iki dereceli sistem
    C. Iki türlü sistem
    D. Dar bölge sistemi
    E. Seçime katilmayan seçmenlere para cezasi verilebilmesi

    55. 1982 Anayasasina göre, asagidakilerden hangisi bir siyasi partinin Anayasa
    Mahkemesi tarafindan temelli kapatilma nedenlerinden degildir?
    A. Yabanci devletlerden veya uluslararasi kuruluslardan maddi yardim almasi.
    B. Tüzük ve programlarinin esitlik ilkesine aykiri olmasi.
    C. Tüzük ve programlarinin laiklik ilkesine aykiri olmasi
    D. Demokratik devlet ilkelerine aykiri eylemlerin odagi haline gelmesi.
    E. Önceden izin almadan kurulmasi.

    56. Asagidakilerden hangisi “dogal yargiç” (kanuni hakim) güvencesinin bir sonucudur?
    A. Hiç kimsenin kanunen tabi oldugu mahkemeden baska bir merci önünde
    yargilanamamasi,
    B. Görülecek davaya göre olaganüstü yargilama
    C. Herkesin diledigi kisiye karsi dava açabilmesi
    D. Herkesin her konuda dava açabilmesi
    E. Herkesin diledigi yerde dava açabilmesi

    57. Asagidakilerden hangisinin kamu tüzel kisiligi yoktur?
    A. Belediyeler
    B. Üniversiteler
    C. Il Özel Idareleri
    D. TRT
    E. Bakanliklar

    58. Küresellesme. Dünyadaki tüm ekonomik ve sosyal birimlerin daha yogun etkilesim
    içine girmesi ve çesitli ögelerin uluslar arasi hareketliligini artirmasi olarak
    tanimlanir.
    Küresellesme sürecinde, uluslar arasi hareketliligi en az artan öge asagidakilerden
    hangisidir?
    A. Sermaye
    B. Mal
    C. Emek
    D. Teknoloji
    E. Bilgi

    59. Türkiye’de 1999 sonunda uygulanmaya baslanan ekonomik istikrar programi 2000
    yilinin Kasim ayinda krizle sonuçlanmistir.
    Asagidakilerden hangisi 2000 yilinin Kasim ayinda baslayan krizin öncü
    göstergelerinden biri degildir?
    A. Türk lirasinin asiri deger kaybetmesi
    B. Ithalat ve ihracat farkinin artisindan kaynaklanan cari açigin gayri safi yurtiçi hasilaya
    oraninin büyümesi
    C. Bankacilik kesimi pozisyonunun döviz rezervine oraninin büyümesi.
    D. Kamu bankalari ve KIT lerden kaynaklanan açiklarin büyümesi.
    E. Faiz oranlarinin hizla düsmesi.

    60. Asagidakilerden hangisi 2001 yilinin Nisan ayinda, “5 yilda 1 milyar çocuga egitim”
    kampanyasini baslatan sivil toplum örgütüdür?
    A. Çagdas Yasama Destekleme Dernegi
    B. 21. Yüzyil Egitim ve Kültür Vakfi
    C. Anne ve Çocuk Egitimi Vakfi
    D. Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfi
    E. Türk Egitim Vakfi


    CEVAPLAR

    1.A 2.E 3.B 4.C 5.D 6.A 7.A 8.A 9.C 10.B 11.D 12.D 13.C 14.C 15.D 16.A 17.C 18.C 19.D 20.E

    21.E 22.E 23.A 24.B 25.E 26.C 27.B 28.D 29.D 30.E 31.C 32.A 33.B 34.E 35.D 36.A 37.E 38.D 39.B 40.D

    41.C 42.E 43.B 44.E 45.A 46.D 47.A 48.B 49.B 50.C 51.E 52.C 53.D 54.B 55.E 56.A 57.C 58.C 59.A 60.D
    alıntı
    Kaynak: 2001 KPSS Genel Kültür Soru ve Cevapları - {%100 KPSS &KPSS Cafe}
     

Bu Sayfayı Paylaş