2. Sınıf Hayat Bilgisi Testleri

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda SeLeN tarafından 7 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    2. Sınıf Hayat Bilgisi Testleri konusu ikinci Sınıf hayat Bilgisi Testleri - İkinci Sınıf Hayat Bilgisi


    1- Atatürk hangi tarihte doğmuştur ?

    a) 1881 b) 1932 c) 1938 d) 1940

    2- İlköğretim kaç yıldır ? Doğru olan seçeneği işaretleyiniz ?

    a) 6 b) 8 c) 9 d) 11

    3- Yeryüzünün büyük bir kısmını aşağıdakilerden hangisi daha çok temsil eder?

    a) Karalar b) Uzay c) Sular d) Ağaçlar 4- Aşağıdakilerden hangisinde hayat vardır ?

    a) Güneş b) Ay c) Dünya d) Yıldız

    5- Trafikte dur işareti ve tehlike anlamına gelen renk hangisidir ?

    a) Kırmızı b) Sarı c) Yeşil d) Mor

    6- İlk Cumhurbaşkanımızın adı nedir ?

    a) Turgut Özal b) Atatürk c) İsmet İnönü d) Celal Bayar

    7- Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönmesi ile aşağıdakilerden hangisi oluşur?

    a) Gece-Gündüz b) Mevsimler c) Yıllar d) Saat

    8- Dünyanın kaç türlü hareketi vardır ?

    a) 5 b) 3 c) 4 d) 2

    9- Gözümüzün ortasındaki yuvarlak kısma ne ad verilir ?

    a) Göz halkası b) Göz çukuru c) Göz bebeği d) Göz yuvarlağı

    10- Çok şiddetli seslerden uzak tutmalıyız
    Sivri uçlu, sert cisimlerle karıştırmamalıyız
    Su kaçırmamalıyız
    Yukarıdaki bilgiler hangi organımız için verilmiştir ?

    a) Göz b) Kulak c) Burun d) El


    CEVAP ANAHTARI;

    1- a 6- b
    2- b 7- a
    3- c 8- d
    4- c 9- c
    5- a 10- b
     
  2. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    ikinci Sınıf Hayat Bilgisi Testleri - İkinci Sınıf Hayat Bilgisi Hakkında



    1)Okulun açılış töreninde aşağıdakilerden hangisi yapılır?
    A)İstiklâl Marşı söylenir
    B)Yarışma yapılır
    C)Okul bahçesinde gezilir
    2)Okulların açıldığı ilk hafta aşağıdakilerden hangisi kutlanır?
    A)Kızılay Haftası B)ilköğretim Haftası C)Yeşilay Haftası
    3)Aşağıdakilerden hangisi sınıfımızın araç-gereçlerinden değildir?
    A)Atatürk Resmi B)Mevsim Şeridi C)Süpürge
    4)Aşağıdakilerden hangisi okulun bölümlerindendir?
    A)Kırtasiye B)Laboratuar C)Mutfak 5)Okulun yönetimi görevi aşağıdakilerden hangisinindir?
    A)Öğretmen B)Hizmetli C)Okul Müdürü
    6)Aşağıdakilerden hangisi hizmetlinin görevlerinden değildir?
    A)Okula gelen öğrencileri kayıt eder
    B)Okulun temizlik işlerini yapar
    C)Soba veya kaloriferi yakar
    7)Aşağıdakilerden hangisi öğretmenin görevlerinden biridir?
    A)Okulda eğitim öğretimin düzenli olmasını sağlar
    B)Öğrencilerine birbirini sevmeyi ve saymayı öğretir
    C)Okulumuzun yazı işlerini yapar
    Aşağıdakilerden hangisi okul çalışanlarından biri değildir?
    A)Polis B)Hizmetli C)Memur
    9)Aşağıdakilerden hangisi kişisel eşyalarımızdandır?
    A)Sıra B)Yazı tahtası C)Defter
    10)Aşağıdakilerden hangisi okulda uymamız gereken kurallardan değildir?
    A) Sınıfımızı temiz tutmalıyız
    B)Kahvaltımızı mutlaka yapmalıyız
    C)Derslere girişlerde geç kalmamalıyız
     
  3. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    İkinci Sınıf Hayat Bilgisi Testleri - İkinci Sınıf Hayat Bilgisi Hakkında


    HAYAT BİLGİSİ
    1Aşağıdakilerden hangsi,okulda uyulması gereken kurallardandır?

    A)Okula zamanında gitmek
    B)Oyun bahçesinde oynamak
    C)Sokakları temiz tutmak
    D)Sohbet etmek

    2Aşağıdakilerden hangisi hak ve hürriyetlerimizdendir?

    A)İhtiyaçlarımızı karşılamak
    B)Basın hürriyeti
    C)Hayvanları korumak
    D)İyi davranmak
    3Aşağıdakilerden hangisi demokratik yaşama örneği değildir?

    A)Seçimlere katılmak
    B)Sınıf başkanını öğretmenin seçmesi
    C)Ailede iş bölümü yapmak
    D)İnsanlara saygılı olmak

    4Seçimlerde seçme hakkını kullanan kişiye ne denir?

    A)Seçim
    B)Oy
    C)Seçmen
    D)Açık sayım

    5Aşagıdakilerden hangisi cumhuriyetin getirdiği yeniliklerden değildir?

    A)Soyadı kanunu
    B)Kılık kıyafette değişiklik
    C)Uzunluk ölçülerinde değişiklik
    D)Savaş yapmak

    6Aşağıdakilerden heangisi yanlıştır?

    A)Yaya kaldırımlarının sağından yürümek
    B)Kaldırımlarda oynamak
    C)Yeşil ışık yanınca karşıya geçmek
    D)Kırmızı ışıkta durmak

    7Aşağıdakilerden hangisi,kişisel iletişim aracı değildir?

    A)Mektup
    B)Telefon
    C)Telgraf
    D)Televizyon

    8Aşağıdakilerden hangisi ışık kaynağı değildir?

    A)Güneş
    B)Ateş
    C)Ayna
    D)Fener

    9Türkiye Büyük Millet Meclisi nerede açılmıştır?

    A)İstanbul'da
    B)Ankara'da
    C)Erzurum'da
    D)Bolu'da

    10Aşağıdakilerden hangisi yerin aniden şiddetlenmesi sonucu oluşur?

    A)Yağmur
    B)Sel
    C)Şimşek
    D)Deprem
     

Bu Sayfayı Paylaş