İngilizce Deneme Sınavı Soruları ve Cevapları

'İngilizce Dil Bilgisi' forumunda SeLeN tarafından 7 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    İngilizce Deneme Sınavı Soruları ve Cevapları konusu İngilizce dersine ait Deneme sınavları - aöf kamu yönetimi - aöf ingilizce kamu yönetimi test soruları ve cevapları


    1. Hülya: ...........
    Rogers : Yes I am Rogers

    Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru olarak tanımlar?

    a)Who are you
    b)He is not Mr. Rogers
    c)That is allright
    d)He is Rogers
    e)Are you Rogers



    2. Liz: ........ are you Raymond?
    Francis: No, I am not

    Aşağıdakilerden hangisi konuşmayı doğru olarak tanımlar?

    a)Excuse me
    b)I am sorry
    c)Yes, Mr. Brown
    d)Thank you Mrs. Wise
    e)Yes, Mr. Sam Smith



    3. Who is your uncle?

    Aşağıdakilerden hangisi sorunun cevabıdır?

    a)He is my fathers\'s brother
    b)He is my fathers\'s father
    c)He is my Sister\'s husband
    d)He is my aunt\'s sister
    e)He is my aunt



    4. A: ...................?
    B: She is fine thanks

    Cevabı gerektiren soru hangisidir?

    a)Is that your wife?
    b)Is your uncle fine?
    c)How do you do
    d)Who is that girl over there?
    e)How is your niece?



    5. Can I help you?
    No, ...............

    Aşağıdakilerden hangisi konuşmayı doğru olarak tanımlar?

    a)please
    b)I\'m afraid, you can\'t
    c)That\'s all right
    d)Excuse me
    e)Thank you



    6. Can I have two tickets for Tuesday?

    Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki sorunun cevabıdır?

    a)I\'m sorry, we haven\'t got any.
    b)Yes, I can.
    c)No, I\'m afraid, I can\'t.
    d)I buy two tickets for Tuesday.
    e)Today is not Tuesday



    7. Take the first turning to the left and it is on your right.

    Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cevabı gerektiren sorudur?

    a)Where is the left?
    b)Who is on the bus sop?
    c)Where is the bus stop?
    d)Is there a telephone box near here?
    e)What is Mr. Brown�s office?



    8. I. Have you got a telephone here?
    II. Excuse me
    III. Thank you very much
    IV. Yes, there is one near here
    V. Yes, Can I help you

    Yukarıdaki cümlelerin doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?

    a)II.V.I.IV.III
    b)I.IV.III.V.II
    c)II.IV.V.III.I
    d)V.II.IV.III.I
    e)III.I.V.II.IV



    9. Jane has gone to the cinema.

    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?

    a)Who is Jane?
    b)What is Jane?
    c)Where is Jane?
    d)Is Jane at the cinema?
    e)Is Jane going to the cinema?



    10. He is ............... Englishman but he lives ............ Turkey
    aşağıdakilerden hangisi boşlukları tamamlar?

    a)to/at
    b)in/at
    c)a/in
    d)an/on
    e)an/in


    11. At half past ten.
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?

    a)What time is it?
    b)What time do you get up?
    c)İs it half past ten!
    d)What is this?
    e)Are the shops closed?



    12. The restaurants are open on ......................

    Aşağıdakilerden hangisi boşluğu doğru olarak tamamlar?

    a)weekends
    b)January
    c)half past six
    d)weekdays
    e)winter



    13. Those are my books.
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?

    a)Are those pictures?
    b)İs this book?
    c)What is that?
    d)What are those?
    e)What is this?




    14. George is fifteen.

    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?

    a)Is your aunt an old woman?
    b)How old is he?
    c)How old is this building?
    d)How tall is your uncle?
    e)How high this tree?



    15. Timi: What would you prefer? Tea ........ coffee

    Tam: I prefer tea ... coffee

    Yukarıdaki boşluklara ne gelmelidir?

    a)to/or
    b)and/or
    c)an/to
    d)in/or
    e)or/to


    16. He is allright.
    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?

    a)She is fine thanks
    b)He wants to be fine
    c)How is your brother?
    d)How old is your nephew?
    e)How is jane?



    17. No, none

    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?

    a)How well do you play?
    b)What has happened?
    c)How did he go there?
    d)Have we got any sugar?
    e)Can I help you?



    18. Are there .......... hotels in Atatürk street?
    Aşağıdakilerden hangisi boşluğu tamamlar?

    a)a
    b)some
    c)any
    d)to
    e)for



    19. What are you doing tomorrow?
    Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki sorunun cevabıdır?

    a)I want to go to Ankara
    b)No, I havenit been there before
    c)Yes, I\'m going to Ankara tomorrow.
    d)I am going to Ankara
    e)Yes, I did it before



    20. Yes, I do very much.
    Aşağıdakilerden hangisi bu cevabın sorusudur?

    a)Have you ever been in İtaly?
    b)What do you do?
    c)Do you like classical music?
    d)Are you a student?
    e)Will you be at home Saturday?



    21. I. Yes, can I speak to Mr. Hagi?
    II. Can I help you?
    III. I, II call back him later.
    IV. I\'m sorry, he is not in.



    Yukarıdaki cümlelerin doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?
    a)IV.II.I.III
    b)II.IV.I.III
    c)II.I.IV.III
    d)I.II.IV.III
    e)III.IV.I.II



    22. Aşağıdakilerden hangisi bir izin cümlesidir?

    a)Will you start talking please?
    b)What shall we do now?
    c)Can I bring my cat to the hotel?
    d)Let\'s work together?
    e)Can you help me please?


    23. .................?
    They\'re yellow.

    Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cevabın sorusudur?

    a)He is pink
    b)He has got dark hair
    c)What colour are your gloves?
    d)What colour is his shirt?
    e)Do you have a red car?

    24. Who is that girl over there?
    .....................

    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?

    a)I think He\'s Harry
    b)No, she is not 15
    c)Yes, she is Jane Brown
    d)She is a doctor in a hotel
    e)She is my sister\'s friend



    25. Let\'s have some coffee.

    Aşağıdakilerden hangisi bu teklife olumlu baktığımızı gösterir?

    a)No, I not ready
    b)Allright
    c)I\'m ok
    d)Can I have some coffee please?
    e)No, I. don\'t like coffee.



    26. Ali: Can I smoke here?
    Gül: No, .................
    Aşağıdakilerden hangisi konuşmayı tamamlar?

    a)of course
    b)just a moment
    c)please
    d)thank you
    e)I\'m afraid, you can\'t



    27. Is the train station along way from here?
    No, it isn\'t
    ...................
    You can go on foot.

    Aşağıdakilerden hangisi boşluğu tamamlar?

    a)Do you like walking?
    b)How far is it?
    c)How can I get there?
    d)Why is she coming?
    e)What do you do?



    28. I want to ............ the Büyük Hotel
    Yukarıdaki boşluğu hangisi tamamlar?

    a)get to
    b)go
    c)catch
    d)do
    e)talk



    29. Nothing, I\'m allright

    Yukarıdaki cevabın sorusu aşağıdakilerden hangisidir?

    a)I\'m fine thanks.
    b)Do you want something to eat?
    c)What\'s the matter?
    d)How do you feel today?
    e)How old areyou?



    30. I\'ve been at a party.

    Yukarıdaki cevabın sorusu aşağıdakilerden hangisidir?

    a)Where are you going?
    b)She\'ll come
    c)When will you go there?
    d)Where have you been?
    e)Can you come on wednesday?


    Cevaplar:

    1. E
    2. A
    3. A
    4. E
    5. E
    6. A
    7. C
    8. A
    9. C
    10.E
    11.B
    12.D
    13.D
    14.B
    15.E
    16.C
    17.D
    18.C
    19.D
    20.C
    21.C
    22.C
    23.C
    24.E
    25.B
    26.E
    27.C
    28.A
    29.C
    30.D


    alıntı
     
  2. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    İngilizce dersine ait Deneme sınavları - - aöf kamu yönetimi - aöf ingilizce kamu yönetimi test soruları ve cevapları


    1.Derya’s hair is very long.

    Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümlede altı çizili sözcüğün zıt anlamlısıdır?

    A)Tall
    B)Short
    C)High
    D)Old
    E)Fair



    2.Aslı is about 1.70 and has blonde hair.

    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?

    A)Who is Aslı
    B)What is Aslı’s job?
    C)What does Aslı look like?
    D)Is Aslı tall?
    E)How old is Aslı?



    3.Where have you been?

    Hangisi doğru cevabı olamaz?

    A)I’ve been to the restaurant.
    B)I’ve been here.
    C)I’ve been at a party.
    D)I’ve been out for dinner.
    E)He’s having lunch with some friends.



    4.Take the lift. It’s on the 5th floor.

    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?

    A)Can I take the lift?
    B)Can I go along the Market Street?
    C)Can I speak to Mr. Smith?
    D)Where are the telephones?
    E)Where is Mr. Smith’s Office?



    5.
    Ayşegül : Good morning.
    Dilek: Ohh.. I don’t like cold days.
    Ayşegül : Tea or coffee?
    Dilek: Coffee, please. I Prefer coffee to tea in the mornings.

    Yukarıdaki cümlede altı çizili cümlenin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A)Sabahları kahve içerim.
    B)Sabahleyin pek çay içmem.
    C)Sabahları tercihim kahvedir.
    D)Sabahları kahveyi çaya tercih ederim.
    E)Bu sabah çayı tercih edeceğim.



    6.Today is friday. What day is it tomorrow?

    Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki sorunun cevabıdır?

    A)It’s Thursday.
    B)It’s Sunday.
    C)It’s Saturday.
    D)It’s Tuesday.
    E)It’s Wednesday.



    7.Aşağıdakilerden hangisi bir “izin” ifade eder?

    A)Let’s go to the cinema.
    B)Can I sit here?
    C)Will you follow me, please?
    D)Please don’t wait.
    E)Shall I help you?



    8.Ekmek almak istiyorsunuz. En yakın fırının yerini nasıl sorarsınız?

    A)Is it near the bakery?
    B)Can it be the naerest bakery?
    C)What is the name of the bakery?
    D)Is it a bakery?
    E)Where is the nearest bakery?



    9.How......is Süleymaniye Mosque?
    It is 356 years old.

    Yukarıdaki karşılıklı konuşmada boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?
    A)old
    B)good
    C)dark
    D)deep
    E)long


    10.At seven – thirty

    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?

    A)What time is it?
    B)What time do you get up?
    C)Is it seven – thirty?
    D)What is this?
    E)Are the shops closed?



    11.The police station is next to the bank. (Türk-çesi)

    A)İstasyon bankanın yanında
    B)Banka istasyonun yanında
    C)Karakol bankanın yanında
    D)Karakol istasyonun yanında
    E)Karakol istasyona gelmeden



    12.Is your name Smith?



    Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki sorunun cevabıdır?

    A)Yes she is.
    B)No, he is not.
    C)Yes it is.
    D)Yes I’m
    E)No she is not.



    13.Liz : .......... Are you Raymond?

    Frank : No I’m not.

    A)Excuse me
    B)I’m sorry.
    C)Yes, mr Brown
    D)Thank you Mrs Wise.
    E)Yes, Mr Sam Smith.



    14.The plane arrives .... Newyork .... 9:15 ...... Sunday.

    yukarıdaki boşlukları doğru olarak doldurunuz?

    A)for / at / on
    B)in / at / on
    C)to / on / of
    D)in / on / on
    E)at / at / in



    15.Where is Mr Smith’s office?

    Cevabı hangisidir?

    A)Her office is on the first floor
    B)His office is very hot
    C)Tom’s office is on the second floor
    D)His office is on the third floor
    E)His office is very large



    16.Birisi size yeni öğretmenin adını sorduğunda, bildiğinizden eminseniz ne dersiniz?

    A)I think, his name is Jim Black.
    B)I think, he’s Bill’s father.
    C)She’s fine, thank you.
    D)I’m afraid, I don’t know.
    E)His name is Tom Matthew.



    17.They are at the theatre.

    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?

    A)Which theatre have they gone to?
    B)Is the theatre near the park?
    C)What are you doing tomorrow night?
    D)Where is the theatre?
    E)Where are Brian and Jane?





    18.
    Ahmet: Good morning. May I speak to Mr.Brown?
    Secretary : ..................................
    Ahmet: My name is Ahmet Hakan.
    Secretary : Just a moment, please.

    Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru olarak tamamlar?

    A)May I have your address, please?
    B)Is your name Ahmet Hakan?
    C)May I have your number?
    D)I have to ask him?
    E)May I have your name, please?


    19.Where is John?
    Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki sorunun cevabı olamaz?

    A)He is out for lunch.
    B)His brother lives in İstanbul.
    C)He is at the cinema.
    D)He’s gone to İstanbul.
    E)He is in his room.


    20...................................?
    It is a bottle of milk.

    A)What are those?
    B)What are these?
    C)What is this?
    D)Where is it?
    E)What are these?



    21.She is fine, thank you.

    Yukarıdaki cevabı gerektiren soru aşağıdakilerden hangisidir?

    A)Is that your wife?
    B)How is your grandmother?
    C)Is your uncle fine?
    D)How do you do.
    E)Who is that girl over there?



    22.Tom: Can I help you?
    Jane: ..................

    Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru olarak tamamlar?

    A)Will you help me, please?
    B)Yes, please.
    C)Yes, he is my father.
    D)I’m sorry, he’s my friend.
    E)You will help me.




    23.Gülçin is Serkan’s wife.

    Aşağıdakilerden hangisi altı çizili sözcüklerin yerine kullanılabilir?

    A)She / he
    B)His / hers
    C)He / her
    D)She / his
    E)She / him



    24.What do you think of these socks?
    Aşağıdakilerden hangisi çok beğendiğinizi gösteren cevaptır?

    A)Yes, I do.
    B)No, I don’t like them.
    C)I don’t like them at all.
    D)I like them.
    E)I like them very much.



    25.Those are................

    Aşağıdakilerden hangisi bu cümleyi doğru olarak tamamlar?

    A)water
    B)milk
    C)toothbrushes
    D)wine
    E)vinegar


    26.Have you got an English book?

    Yukarıdaki cümlenin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A)İngilizce kitap kimde var?
    B)İngilizce’yi kitaptan mı öğrendin?
    C)İngilizce kitabını nereden aldın?
    D)İngilizce bir kitabın varmı?
    E)Bu İngilizce kitap kimin?



    27.We haven’t got........tomatoes, but we have........potatoes.

    Aşağıdakilerden hangisi bu cümleyi doğru olarak tamamlar?

    A)a little/ little
    B)any / some
    C)some / some
    D)any / more
    E)more / less



    28.Aşağıdakilerden hangisi bir “olumsuz rica” cümlesidir?

    A)Please, don’t go.
    B)Shall we stay here?
    C)You have to come tomorrow.
    D)We have no water.
    E)I don’t like her.


    29.He is .... waiter and works in ............... hotel.

    A)a / an
    B)a / a
    C)the / the
    D)a / -
    E)- / the



    30.Levent went to ..... United Kingdom on ..... 2nd of July.

    A)the / -
    B)- / -
    C)the / the
    D)- / the
    E)a / -

    Cevaplar:

    1. B
    2. C
    3. E
    4. E
    5. D
    6. C
    7. B
    8. E
    9. A
    10.B
    11.C
    12.C
    13.A
    14.B
    15.D
    16.E
    17.E
    18.E
    19.B
    20.C
    21.B
    22.B
    23.D
    24.E
    25.C
    26.D
    27.B
    28.A
    29.B
    30.C


    alıntı
     

Bu Sayfayı Paylaş