İş Analizi Test Soruları ve Cevapları

'Açık Öğretim AÖF' forumunda SeLeN tarafından 1 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    İş Analizi Test Soruları ve Cevapları konusu açık öğretim adalet bölümü dersleri - iş analizi sınav soruları ve cevapları

    1. İş analizi bilgileri aşağıdakilerden hangisinde kullanılır?

    a. Personel seçiminde
    b. Personel eğitiminde
    c. Performans değerlemede
    d. İş ve araç gereç dizaynında
    e. Yukarıdakilerden hepsinde

    2. Aşağıdaki iş analizi tekniklerinden hangisi bir zaman-hareket etüdü niteliğindedir?

    a. Gözlem
    b. İş envanterleri
    c. Durum analizi anketi
    d. Fonksiyonel iş analizi
    e. Kritik olay tekniği

    3. Aşağıdaki iş analizi tekniklerinden hangisi işi; “girdiler”, “süreç”, “çıktılar” ve “çevre koşulları” yönünden inceler?

    a. Gözlem
    b. İş envanterleri
    c. Durum analizi anketi
    d. Fonksiyonel iş analizi
    e. Kritik olay tekniği

    4. Aşağıdaki iş analizi tekniklerinden hangisi işi; bilgi, araç gereç kullanımı ve diğer insanlarla ilişkiler yönünden inceler?

    a. Gözlem
    b. İş envanterleri
    c. Durum analizi anketi
    d. Fonksiyonel iş analizi
    e. Kritik olay tekniği

    5. Aşağıdaki tekniklerden hangisi daha çok standardize edilemeyen, esnek işlerin analizinde kullanılır?

    a. Gözlem
    b. İş envanterleri
    c. Durum analizi anketi
    d. Fonksiyonel iş analizi
    e. Kritik olay tekniği

    6. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, kullanım alanı geniş olan ancak bir işin başarıyla yerine getirilme koşullarına ilişkin bilgileri içermeyen iki teknik yer almaktadır?

    a. İş envanterleri-Durum analizi
    b. İş envanterleri-Kritik olay
    c. Durum analizi-Fonksiyonel iş analizi
    d. Durum analizi-Kritik olay
    e. Fonksiyonel iş analizi-İş envanterleri

    7. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yer alan iki teknik, bir mesleki alandaki belirli bir işin başarıyla yerine getirilme koşullarını ortaya koyar?

    a. İş envanterleri-Durum analizi
    b. İş envanterleri-Kritik olay
    c. Durum analizi-Fonksiyonel iş analizi
    d. Durum analizi-Kritik olay
    e. Fonksiyonel iş analizi-İş envanterleri

    8. Aşağıdaki iş analizi tekniklerinden hangisi ile işin görevlerinin alacağı ortalama süreler veya belirli süre içinde yapılması gereken üretim miktarı belirlenebilir?

    a. İş envanterleri
    b. Kritik olay
    c. Fonksiyonel iş analizi
    d. Durum analizi
    e. Gözlem

    9. Aşağıdakilerden hangisi “iş tanımı”nda yer alamaz?

    a. İşin kimliği
    b. İşin önemi
    c. İşe ilişkin görev ve sorumluluklar
    d. İşin gerektirdiği personel nitelikleri
    e. Çalışma koşulları

    10. Bir “iş gerekleri” formunda aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

    a. İşin kimliği
    b. Çalışma koşulları
    c. İşin gerektirdiği eğitim düzeyi
    d. İşe ilişkin görev ve sorumluluklar
    e. Personelin sahip olması gereken zihinsel, fiziksel ve davranışsal özellikler


    Cevap Anahtarı

    1. e

    2. b

    3. c

    4. d

    5. e

    6. c

    7. b

    8. a

    9. d

    10. d


    alıntı
     

Bu Sayfayı Paylaş