İş İlişkisinin Son Bulması Test Soruları ve Cevapları

'Açık Öğretim AÖF' forumunda SeLeN tarafından 29 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    İş İlişkisinin Son Bulması Test Soruları ve Cevapları konusu iş ilişkisinin son bulması ve sonuçları - iş ve sosyal güvenlik hukuku sınav soruları

    1. Aşağıdakilerden hangisi iş sözleşmesinin genel sebeplerle sona erme hallerinden biri değildir?

    a. Ölüm
    b. Tarafların anlaşması
    c. Belirli sürenin bitimi
    d. Mücbir sebeple sona erme
    e. İş sözleşmesinin hükümsüzlüğü

    2. Aşağıdakilerden hangisi işveren açısından süreli fesih yapmak için geçerli bir sebep değildir?

    a. İşçinin işe yatkın olmaması
    b. İşçinin işyerinde iş arkadaşları ile sıkça ve gereksiz tartışmaya girmesi
    c. İşyerinde bazı bölümlerin kapatılması
    d. İşçinin evlenmesi
    e. İşyerinde hammadde sıkıntısı çekilmesi

    3. İş Mahkemesi, süreli feshin geçersizliğine karar verdiğinde, işveren işçiye mahkeme kararı kesinleşinceye kadar çalıştırmadığı süre içinde en çok kaç aylık ücreti ödemekle yükümlüdür?

    a. 2
    b. 4
    c. 6
    d. 8
    e. 10

    4. İş Mahkemesi verdiği kararla işverenin yaptığı süreli feshi geçersiz kıldığında, işveren işçiyi işe başlatmak istemezse ödemesi gereken tazminat tutarına nasıl karar verilir?

    a. Bölge Çalışma Müdürlüğü karar verir.
    b. İşçinin talep ettiği tutara karar verilir.
    c. Kıdem tazminatının üç katı ödenir.
    d. Asgari ücretin on katı ödenir.
    e. İş Mahkemesi belirler.

    5. Bir işyerinde 5 yıldır çalışmakta olan işçinin iş sözleşmesi işveren tarafından kötü niyetli olarak feshedilmesi halinde işverenin ödeyeceği kötü niyet tazminatının tutarı ne kadardır?

    a. İşçinin altı haftalık ücreti tutarı
    b. İşçinin sekiz haftalık ücreti tutarı
    c. İşçinin on altı haftalık ücreti tutarı
    d. İşçinin on sekiz haftalık ücreti tutarı
    e. İşçinin yirmi dört haftalık ücreti tutarı

    6. İşveren, işyeri ile ilgili bilgileri başkalarına aktaran işçinin iş sözleşmesini İK. ‘daki aşağıdaki maddelerden hangisine dayanarak feshedebilir?

    a. İK. m. 17
    b. İK. m. 24/I
    c. İK. m. 25/I
    d. İK. m. 25/II
    e. İK. m. 28

    7. İşçiyi bir haftadan fazla bir süre ile işyerinde çalışmasına engel olan zorlayıcı sebebin ortaya çıkması halinde işveren işçiye ne kadar süre yarım günlük ücreti ödemek zorundadır?

    a. 3 gün
    b. 5 gün
    c. 1 hafta
    d. 2 hafta
    e. 1 ay

    8. Aşağıdaki hallerden hangisi kıdem tazminatına hak kazandıran bir sona erme şekli değildir?

    a. İş sözleşmesinin işveren tarafından İK. m. 17 ile sona erdirilmesi
    b. İş sözleşmesinin işçi tarafından İK. m. 24/II ile sona erdirilmesi
    c. İş sözleşmesinin işçi tarafından İK. m. 17 ile sona erdirilmesi
    d. Kadın işçinin evlenmesi
    e. İşçinin ölümü

    9. İşçinin her yıllık çalışması için en az kaç günlük ücreti kıdem tazminatı olarak ödenecektir?

    a. 10
    b. 20
    c. 30
    d. 50
    e. 60

    10. Aşağıdakilerden hangisi işçinin kıdem tazminatının hesaplanmasında dikkate alınmaz?

    a. Fazla çalışma ücreti
    b. Çalışmanın karşılığı olan ücret
    c. Beş yıldır yapılan giyim yardımı
    d. İki yıldır verilen bayram ikramiyesi
    e. İşe başladığından beri verilen yemek parası

    Cevap Anahtarı

    1. d

    2. d

    3. b

    4. e

    5. e

    6. d

    7. c

    8. c

    9. c

    10. a


    alıntı
     

Bu Sayfayı Paylaş