Ülkemizde Nüfus ve Yerleşme Test Soruları

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda SeLeN tarafından 3 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Ülkemizde Nüfus ve Yerleşme Test Soruları konusu 7.Sınıf Sosyal Bilgiler Nüfus Soruları - Sosyal Bilgiler Testi

    1. Geçici göçün tanımı aşağıdakilerden hangisidir?
    A. Kentteki sağlık koşullarından yararlanmak düşüncesi ile yapılan göç
    B. Yılın bir bölümünde iş olanaklarının olduğu yerlere yapılan göç
    C. Kent merkezlerine yapılan göç
    D. Kentteki eğitim koşullarından yararlanmak düşüncesiyle yapılan göç


    2. Kente göç eden insanların ekonomik nedenlerle kentlerin çevresi’nde plansız bir şekilde kurdukları sağlıksız meskenlere ne ad verilir?
    A. Gecekondu
    B. Apartman
    C. Köy
    D. Mezra


    3. Aşağıdakilerden hangisi nüfus artışını tanımlar?
    A. Yılın bir bölümünde kentlerdeki iş olanaklarının artmasıyla birlikte kentlerde nüfusun fazlalaşmasıdır.
    B. Ülkelerde yaşayan insan sayısıdır.
    C. Sınırları belli bir alanda, belirli bir süre içeri-sinde insan sayısında meydana gelen artıştır.
    D. Nüfusun yaş ve cinsiyet durumudur.


    4. Aşağıdaki bölgelerimizden hangisine mevsimlik göç en fazla yapılır?
    A. Marmara Bölgesi
    B. Karadeniz Bölgesi
    C. Akdeniz Bölgesi
    D. İç Anadolu Bölgesi


    5. Ülkemizde ilk nüfus sayımı aşağıdaki tarihlerden hangisinde yapılmıştır?
    A. 1927
    B. 1935
    C. 1925
    D. 1930

    6. Türkiye’nin nüfus yoğunluğu, 1927 yılındaki nüfus sayımında 18 kişi iken, 1990 yılında 73 kişi olmuştur. Bu artışın önemli nedenlerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?
    A. Kentlere olan göçün artması
    B. Sağlık hizmetlerinin gelişmesi
    C. Kent sayısının artması
    D. Ulaşım ağının gelişmesi


    7. Ülkemizde ikinci nüfus sayımı hangi tarihte yapılmıştır?
    A. 1927
    B. 1930
    C. 1990
    D. 1935


    8. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde nüfus kaybının nedenleri arasında değildir?
    A. Anne ve bebek ölümleri
    B. Doğal afetler(deprem,sel,çığ vb.)
    C. Köyden kente göç
    D. Trafik kazaları


    9. Aşağıda verilen yerlerden hangisinde nüfus sık değildir?
    A. Marmara Denizi kıyıları
    B. Ege Bölgesi kıyısındaki ovalar
    C. İç Anadolu’da Ankara çevresi
    D. Doğu Anadolu Bölgesi


    10. Aşağıdakilerden hangisi kırsal yerlerden kentlere göçün sebeplerinden birisi değildir?
    A. Köylerde tarım alanlarının yetersizliği
    B. Şehirlerde sağlık imkanlarının yetersizliği
    C. Şehirlerin kalabalık olması
    D. Köylerde tarımda makineleşmenin insan gücüne olan ihtiyacı azaltması



    Cevaplar:

    1.B 2.A 3.C 4.C 5.A 6.B 7.D 8.C 9.D 10.C


    alıntı
     
  2. türkiyede 3. nüfus sayımı ne zaman yapılmıştır
     

Bu Sayfayı Paylaş