Çetin Köroğlu Kimdir - Çetin Köroğlu Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 12 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Çetin Köroğlu Kimdir - Çetin Köroğlu Biyografisi konusu Çetin Köroğlu Kimdir - Çetin Köroğlu Resimleri - Çetin Köroğlu Biyografisi - Çetin Köroğlu Hakkında



    Çetin Köroğlu (d. 1930) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen.

    Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, 1 Şubat 2006'da ölen tiyatro oyuncusu Mediha Köroğlu'nun eşidir. 1952'de Ankara Devlet Tiyatrosu'na giren Köroğlu, bir süre sonra Devlet Tiyatrosu'ndan ayrıldı. 1962'de eşi ve Adalet Ağaoğlu, Haldun Dormen, Başar Sabuncu, Selçuk Uluergüven, Kartal Tibet gibi sanatçılarla, Ankara'nın ilk özel tiyatrosu olan Ankara Meydan Sahnesi'nin kuruluşunda yer aldı. 1972'de topluluğun dağılmasıyla, tekrar Devlet Tiyatrosu'na dönerek İzmir'de görev aldı. 1979'dan 1982'ye kadar İzmir Devlet Tiyatrosu'nun müdürlüğünü yürüten sanatçı, çeşitli sinema ve dizi filmlerde de rol almıştır.

    Ödülleri

    * Tiyatro Eleştirmenleri Derneği, 1991, En iyi yapım ödülü, Altın Göl, (kendisinin yönetip rol aldığı bir oyundur).

    Filmografisi

    * Kayıkçı, 1998
    * Yağmur Beklerken, 1992
    * Annem / Bırakmam Seni, 1987
    * Zulüm, 1983
    * Küskün Çiçek, 1979
     

Bu Sayfayı Paylaş