Çetin Etili Kimdir - Çetin Etili Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 12 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Çetin Etili Kimdir - Çetin Etili Biyografisi konusu Çetin Etili Kimdir - Çetin Etili Resimleri - Çetin Etili Biyografisi - Çetin Etili Hakkında



    05.12.1963'de İstanbul'da dogdu. 1989 yılında mezun olduğu, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservaturaı Tiyatro bölümünde, sınf arkadaşları olan, Oktay Kaynarca, Fikret Kuşkan, Kemal Kocatürk, Celal Kadri Kınoğlu, Bennu Yıldırımlar, Erkan Can, Jülide Kural, Ziya Kürküt, Bora Seçkin gibi sanatçılarla birlikte okudu. Mezun olduktan sonra, birkaç "özel tiyatro" denemesinden sonra, Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı. Sanat İşliği Tiyatrosu'nun kuruculuğunu yaptı ve hala Sanat Yönetmenliği"ni üstlenmektedir. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro bölümünde oyunuculuk dersleri vermektedir. Halen, Bakırköy Belediye Tiyatrosu, Sanatçı kadrosunda görev yapan Etili, "Tiyatro Aktörlüğü"nün yanı sıra Televizyon, Seslendirme, Sinema çalışmalarıda yapmaktadır.

    Rol aldığı oyunlar

    * Dolu Düşün Boş Konuş : Steven Berkoff
    * Ekemk İşçileri : Maksim Gorki
    * Teneke (oyun) : Yaşar Kemal
    * Lütfen Kızımla Evlenirmisiniz : Muzaffer İzgü
    * Sınır (oyun) : Muzaffer İzgü
    * Klakson, Borazanlar ve Bırtlar : Dario Fo
    * Dilekçe : Çetin Altan
    * Mary Mary : Jean Kerr
    * Bahar Noktası : William Shakespeare
    * Ocak (oyun) : Turgut Özakman

    Yönettiği oyunlar

    * Ekmek İşçileri : Maksim Gorki
    * Amerika Amerika : Israel Horovıtz
    * Bir Arkadaş Aranıyor : Haluk Işık

    Filmografisi

    * Belalı Baldız : 2005
    * Güldüren Cazibe : 1998
    * Bizim Aile : Mahmut Sümbül
    * Süper Baba : 1993 Kâmuran
    * Mahallenin Muhtarları : 1992 Erdoğan
    * İz Peşinde : 1989
    * Gençler : 1989 Doktor
     

Bu Sayfayı Paylaş